Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Fler ungdomsaktiviteter softboll 2015

Under 2015 planeras fler ungdomsaktiviteter än på länge inom svensk softboll! Både ungdomsclinics, turneringar och andra aktiviteter för tjejer i alla åldrar finns på planeringsstadiet hos SoftbollUtskottet.

Softbollåret för ungdomarna "tjuvstartade" faktiskt redan den gångna helgen då Skövde Saints stod som värd för en regional MiniCamp för softboll, detta efter att Karlskoga Bats lämnat önskemål om en gemensam träning för tjejer i 10-13 årsåldern så att deras tjejer i basebollaget skulle gå möjlighet att få träna tillsammans med andra tjejer.

Totalt deltog 12 tjejer i åldrarna 10-13 år från Karlskoga, Skövde och Örebro i helgens "MiniCamp" där de under ledning av A-lagsspelare i Skövde Saints - och förbundskaptenen Mattias Grimstoft - fick lära sig mer om både softbollteknik, pitchingteknik, slagteknik - men också lära känna andra tjejer i samma ålder.

Fortsatt fokus på ungdomarna i SoftbollUtskottet

SoftbollUtskottet, som ansvarar för all softbollverksamhet i Sverige, kommer fortsätta jobba målmedvetet med ungdomar under 2015 enligt Mattias Grimstoft, som tillsammans med Sanna Hermansson, Margareta Ödman-Eriksson, Ann-Sofie Molin, Ingrid Törnberg, Helena Liss och Karin Hjelm arbetar inom SoftbollUtskottet och som även representerar samtliga de fem föreningar som spelade i seriespelet 2014.

- SU kommer fortsätta sitt arbete att fokusera på ungdomarna, vi jobbar medvetet långsamt men noggrant. Vi fick ett jättebra utfall 2014 och hoppas under 2015 lyckas genomföra ett antal clinics där ungdomar OCH ledare är välkomna, säger Mattias Grimstoft, som gärna vill lyfta ledarfrågan.

- För att vi ska kunna fortsätta att se ungdomsverksamheten inom svensk softboll att växa gäller att vi arbetar med både rekrytering och utveckling av våra softbolledare runt om i föreningarna, och jag hoppas att vi med gemensamma krafter kan utveckla varandras föreningar, avslutar Mattias Grimstoft.

Kommande ungdomsaktiviteter tjejer

18 april Prel ungdomsclinic inomhus, ort ej 100% bestämd

14 maj Ungdomsclinic för tjejer 11-16 år i Örebro

23 maj Utvecklingsturnering, prel i Sundsvall respektive Göteborg

6-7 juni Ungdomsturnering Softboll (Billingeslaget), Skövde

6 september Ev distriktslagsturnering Softboll, ort ej bestämd

19-20 september Utvecklingsturnering, Skövde

Publicerad: 2015-02-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se