Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Annakarin Solen Westling ny vikarie på Softbollakademin

SBSF får en ny anställd när Akademins huvudinstruktör för softbollen Karin Hjelm går på föräldraledighet. Vi välkomnar Annakarin Solen Westling till förbundet och vikariatet på Akademin i Leksand.

Annakarin Solen Westling fick redan i januari förfrågan att ta vikariatet på Akademin när det blev aktuellt att hitta en ersättare till den då gravida Karin. I rekryteringsprocessen har Akademins Karin Hjelm och Tony Klarberg samt förbundsstyrelsens ordförande Johnny Stormats personalansvarig Lars Sundin varit anvariga och är alla väldigt glada över att Annakarin valt att bli en del av svensk softbolls utveckling.

Vem är Annakarin?

Annakarin, som fyller 31 år i december, kallas i vanliga fall för Ankan och säger själv att de flesta inom softboll- och basebollsverige nog känner henne mer som Ankan än Annakarin. 

Uppvuxen och softbollfostrad i Leksand började hon sin långa karriär redan 1994, men har under sin spelarkarriär även spelat på högsta nivå i både Sverige, Holland och i USA. Hennes spelarkarriär innefattar: Amsterdam Pirates (Holland) 2004, Skövde Saints 2005-07 och 2009-11 samt TexTown Tigers (Holland) 2008-09. Nu är Ankan sen 2012 tillbaka i Leksand efter att hon lämnade Leksand för spel i Holland 2003. 

Ankan har även gjort två säsonger på college i USA där hon representerade Pensacola Junior College 2006 och Utica College 2007. Landslagmeriterna som spelare är i princip lika omfattande som hennes övriga. Ankan debuterade i juniorlandslaget 2002 och har sen 2003 spelat i A-landslaget där hennes främsta positioner idag är catcher och tredjebas.

Tränarbakgrund

I Leksand har Ankan en bakgrund som assisterande och huvudtränare för moderklubbens ungdomsverksamhet inom både baseboll och softboll. Under sin tid i Holland hade hon även ett delat tränaransvar för B-laget i Tex Town Tigers.

Utöver softbollen

Ankan har de senaste tre åren bott och jobbat i Norge där hon drivit egen firma samt varit inhyrd på Kropp og Helseklinikken som massageterapeut.

Hennes utbildning innefattar en kandidatexamen i Peace and Conflict Studies från Malmö Högskola 2011 samt att hon är diplomerad och Certificerad Massage Terapeut från Hälsoteket Malmö 2011.

 

När Akadmins utomshussäsong drog igång den 1 april stod Ankan för första gången på planen som vikarierande huvudinstruktör för softbollen och hon ser på softbollens framtid med positivitet:

"Jag hoppas kunna fortsätta vara med och utveckla arbetet på akademin. Nu när det blåser bra vindar på ungdomssida i flera klubbar hoppas jag först och främst att vi får igång hela ungdomslag ute i klubbarna. Samt att antalet sökande ska öka till akademin och fler tjejer vill kombinera studier med att få chansen att utvecklas som softbollspelare. Resultatet av detta önskar jag blir att vi kan vara med och bidra till att skapa ett juniorlandslag om inte alltför många år att Sverige återigen kan delta på juniornivå i Europa"

Publicerad: 2015-04-07

Senast uppdaterad: 2015-04-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se