Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Spagetti-Vättern: Baseboll, pasta och gemenskap

En trio klubbar runt Vättern har bildat en gemensam ungdomsserie för U15 - Spagetti-Vättern. Som namnet antyder har pasta en viktig roll i upplägget men minst lika viktig är värden som bra baseboll och gemenskap mellan klubbarna.

Det var efter fjolårets verksamhetskonferens som ledare för Karlskoga Bats, Nyköping Knights, och Skövde Saints tog initiativet till en regional ungdomsserie för U15 runt Vättern. Eftersom upplägget innebar sammandrag där värdlaget kunde bjuda de tillresande lagen på lunch skapades snabbt arbetsnamnet "Spagetti-Vättern" som har fått stanna kvar nu när de två första sammandragen spelats.

Syftet var att erbjuda mer spel under säsongen, och upplägget med två matcher per lag under en dag och att värdlaget bjuder på lunch gör att kostnaderna kan hållas nere för de deltagande lagen.


Härligt basebollväder vid premiären av Spagetti-Vättern. Foto: Daniel Lindqvist

Premiäromgången spelades uppe i Karlskoga med lysande basebollväder den 3 maj. Den dagen var Nyköping starkast med två segrar, Skövde knep en vinst men Karlskoga var nog ändå den största vinnaren den dagen med ett fenomenalt arrangemang på hemmaplan inklusive en rejäl laddning pastasallad som spelarna kunde avnjuta mellan och efter sina matcher.


 

Den andra omgången av Spagetti-Vättern spelades i Skövde den gångna helgen och även här bjöd basebollgudarna på fint väder med sol och värme större delen av dagen iallafall. Hemmalaget tog hem två segrar medan Karlskoga noterade sin premiärseger i serien. Trots två förluster för Nyköping denna dagen kunde spelarna få ytterligare erfarenheter under bältet och njuta av spagetti med köttfärssås till lunch.


 

Årets tredje och avslutande omgång av Spagetti-Vättern spelas i Nyköping den 15 augusti, och vi är nog många redan nu som ser fram emot vad Nyköping ska bjuda på, både i form av basebollväder och måltidsupplevelse.

Men även om både baseboll och kolhydratuppladdning är viktiga delar i Spagetti-Vättern så är det även andra saker som känns oerhört positiva som ledare för dessa härliga ungdomar som deltar från de tre lagen:

Det bildas en härlig gemenskap mellan spelarna över klubbgränserna, något som påminner om "pionjärandan" från det glada 80- och 90-talet då många av oss började med baseboll. Ungdomarna peppar varandra, berömmer fina spel (oavsett vilket lag som gör prestationen) och atmosfären runt matcherna kännetecknas av kärlek till sporten, respekt för både med- och motspelare, och framförallt glädje.

Redan där har vi ett par riktigt viktiga grundstenar att bygga vidare på inför framtiden.

Karlskoga Bats, Nyköping Knights, Skövde Saints

Publicerad: 2015-05-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se