Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Europacupkvalen Baseboll avgjorda

Leksand Lumberjacks var nära slutseger när Europacupkvalen avgjordes den gångna veckan. Men i den avgörande finalen mot kroatiska mästarna Olimpija Karlovac blev det snöplig förlust, 1-2. Stockholm Monarchs slutade på tredje plats i sin grupp.

Länk: Europacuper - samtliga resultat och statistik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bra insatser av Leksand - men det räckte inte till avancemang

Leksand Lumberjacks svarade för en bra insats i Europacupkvalet - men det räckte inte för avancemang för svensk del till CEB-cupen som inrättas 2016. I finalen ställdes dalmasarna mot kroatiska mästarna Olimpija Karlovac och deras meriterade pitcher Slobodan Gales, som avgjorde matchen för kroaternas del - både som pitcher och på baserna.


Matchen stod 0-0 ända in i den sjunde inningen. Så långt hade Leksands starter Albin Sivard pitchat sex poänglösa innings. I botten av den sjunde inningen tog Karlovac ledningen på ett par defensiva misstag av Leksand, och i toppen av åttonde rundan kvitterade Leksand på samma sätt, genom ett par defensiva errors. Så långt hade Slobodan Gales pitchat en "no-hitter" mot Leksand. Den bröts dock i toppen av nionde då Jonathan Schöön slog matchens första hit på Gales. Men någon mer poäng blev det inte för Leksand.

Istället avgjordes matchen i botten av den nionde inningen. Efter två raka walks och en groundout försökte sig Karlovac på en "suicide squeeze" för att avgöra matchen men Leksand kunde bränna löparen som försökte ta den vinnande poängen. Men bara några pitchar senare kastade Ty Walker en "wild pitch" som Karlovac genom löparen Slobodan Gales kunde avgöra matchen med.

En tung förlust för Leksand Lumberjacks som därmed missade chansen att ta Sverige till CEB-cupen 2016.

Tungt för Stockholm Monarchs

Stockholm Monarchs hade ingen lycka med sig i sitt Europacupspel i Antwerpen. Laget slutade på tredje plats i turneringen då man även saknade en hel del tongivande spelare under veckan. Veckan inleddes med två förluster mot värdarna Borgerhout och kroatiska Nada Split. Då hjälpte det inte att Stockholm vann två raka matcher därefter eftersom finalchansen redan var borta.


Istället blev det Borgerhout och Nada Split som spelade om en plats i CEB-cupen 2016. Och även där blev det kroatisk slutseger efter en dramatisk och jämn match (3-2). 


CEB-cupen 2016 tar form

I de övriga Europacupkvalen slutade det med slutsegrar för Vienna Metrostars (Österrike) och Therwil Flyers (Schweiz). Därmed är de deltagande nationerna till CEB-cupen 2016 klara och blir enligt följande:

  • Frankrike (PUC Paris, 5:e plats i Europacupen 2015)
  • Vitryssland (Brest Zubrs, 6:e plats i Europacupen 2015)
  • Frankrike (Templiers Senart, 5:e plats i Europacupen 2015)
  • Ukraina (KNTU Elizavetgrad, 6:e plats i Europacupen 2015)
  • Kroatien (Olimpija Karlovac segrare i Europacupkval 2015)
  • Kroatien (Nada Split segrare i Europacupkval 2015)
  • Schweiz (Therwil Flyers segrare i Europacupkval 2015)
  • Österrike (Vienna Metrostars segrare i Europacupkval 2015)

Publicerad: 2015-06-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se