Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Comeback för Jönköping Jaws

I helgen som gick blev det comeback i seniorsammanhang för basebollaget från Jönköping Jaws. Detta sedan laget spelat en miniturnering i Skövde tillsammans med Skövde Saints och Göteborg Hajarnas B-lag.

Läs mer: Bortglömd klubb gör nystart Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ Jönköping Jaws på deras Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

För Jönköping Jaws var detta första seniormatcherna sedan 2012, då laget drog sig ur seriespelet efter att kommunen utan tidigare förvarning skövlat deras hemmaplan efter att tidigare ha rivit skolan där klubben hade sitt förråd och slängt deras utrustning. Två smällar som skulle betydit dödsstöten för vilken verksamhet som helst.

- Det gjorde att vi säkert tappade 20 spelare som inte var motiverade längre. När folk ser att det inte är organiserat är det inte intressant längre, säger Thomas Pedersen, som är både ordförande, spelare och ungdomstränare, till Jnytt.se (artikeln ovan).

Men smålänningar är som vi vet ett tåligt släkte, och en liten kärna av dedikerade spelare har fortsatt att träna och arbeta med rekrytering till basebollverksamheten i Jönköping. Sedan en tid tillbaka tränar man på Bredablick i Bankeryd och nu i helgen spelades alltså de två första matcherna för Jönköping Jaws sedan 2012, när man mötte Skövde Saints och Göteborg Hajarnas B-lag.

 

Även för Skövde var detta en comeback i seniorlagssammanhang. Föreningen har, sedan A-laget lades ner under säsongen 2012, fokuserat på att bygga upp ungdomsverksamheten från grunden - och dessutom arbetat målinriktat med softboll som inkörsport för äldre spelare, både damer och herrar.

- Även om fokus fortfarande ligger på att fortsätta med mixedsoftbollen som bas för att kunna ha en regelbunden breddverksamhet för vuxna, med låga trösklar för att komma in i sporten, så är det kul att kunna ställa upp och spela matcher när tillfälle ges, säger Kristian Pälviä i Skövde Saints.


Nu i helgen ställde man upp med ett kombinerat lag med spelare från sin U15-verksamhet tillsammans med damer och herrar från "Söndagsligan" som spelat fastpitch softboll regelbundet varje söndag, dessutom ställde ett antal äldre rutinerade spelare upp under dagen för att avlasta med både pitching, coaching och som spelare på planen.

 

Helgens turnering hade dock inte blivit av utan initiativet som kom från Göteborgshållet. När lagledningen för B-laget, som spelar i Södra Regionserien, konstaterade att de hade flera luckor i programmet under säsongen kontaktades Skövde för att kolla om de kunde ställa upp och spela matcher. Och detta initiativet välkomnades med öppna armar av både Skövde Saints och Jönköping Jaws, som nu kunde spela sina första seniormatcher sedan 2012.

Göteborg kom till spel med ett härligt gäng spelare, lovande duktiga ungdomar blandat med äldre rutinerade spelare, och de bjöd på riktigt bra baseboll och goda prestationer, samt en härlig go' attityd till sporten vi alla älskar.

Hur det gick? Dagen bjöd på strålande solsken och höga temperaturer, fina spel och hårda slag, samt god stämning mellan lagen och god sportslighet. Matcherna slutade enligt följande:

Skövde - Jönköping 14-5
Jönköping - Göteborg 0-13
Skövde - Göteborg 2-13


En massa bilder från dagens matcher hittar ni på Magnus Hallqvists fotosida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Publicerad: 2015-07-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se