Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll: Semifinalparen klara!

Nu är det bara 2 dagar kvar tills semifinalerna är här och det är Skövde som får ta emot Söder, fjolårets SM-segrare medan Leksand, fjolårets silvermedaljörer tar emot Enköping. Målsättningen för alla lag innan säsongen var att ta sig till slutspel.

-> Spelschema SM-slutspelet Softboll Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

-> Resultat, statistik och tabell för Softbollserien (grundserien) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det blev - något överraskande kanske - Skövde Saints (12-4) som tog hem seriesegern i grundserien. Skövde, som kom på fjärde plats i fjol och som blev utslagna i semifinalerna, får därmed hemmaplansfördel genom hela slutspelet.

Leksand (11-5) kom på andra plats i serien och får också de hemmafördel i semifinalerna. Enköping (9-7) och Söder (8-8) kom på tredje och fjärde plats i serien medan Karlslund (0-16) kom utanför slutspelsstrecket.

Både Göteborg och Sundsvall, som anmält sig till att spela "halv serie" lyckades inte fullfölja seriespelet - extra bittert för Göteborg som lämnade walk over i sina sista seriematcher för säsongen, mot Leksand på bortaplan och därmed fick se sig uteslutna ur seriespelet i enlighet med Tävlingsbestämmelserna.

Några tankar från lagens coacher:


Priya Mohlén, Skövdecoach och spelare, säger att målet var att ta en match i taget och spela ihop laget, självklart känns det bra att vi är här här och extra roligt att vi avslutade som seriesegrare vi är taggade inför kommande semifinaler. Målet för oss i Skövde var att komma till final och serien har bjudit på flera spännande och välspelade matcher bland många lag vilket vi ser som en positiv utveckling för svensk softboll. Karlslund har gjort ett fantastiskt jobb med rekryteringen avslutar Priya och vi håller tummarna att Sundsvall och Göteborg kan hitta fler spelare till nästa säsong.

 


Leksands ordförande Per Strid summerar säsongen med att de jobbat för att matcha in sina juniorer i laget och tycker det är synd att inte Sundsvall och Göteborg kunnat fullfölja sin serie. Vi har ett starkt och erfaret lag så vi ser fram emot att för fjärde gången på fem år möte Enköping i semifinalerna i helgen. Det blev en lite splittrad säsong då den spelande coachen var tvungen att åka hem i början av augusti och 2 av de ordinarie spelarna åker till college i USA.


 

Ingrid Törnberg i Enköping är nöjd, semifinal var målet med säsongen och nu är motivationen på topp, vi ska kämpa in i det sista. Vi har velat utveckla våra yngre spelare och samtidigt utveckla de äldre så klart både spelmässigt men även till att ta mer ansvar i att lära de yngre. Det bästa i år har varit utvecklingen hos våra svenska picthers med hjälp av våra amerikanska tjejer och att de yngre fått speltid samt de många jämna matcherna vi spelat.

 


 

Ronald Gains, coach i Söder säger att målsättningen hela tiden varit slutspel men att ge så många som möjligt i laget speltid även de juniorer vi har försöker vi få in på plan när det går. Om vi tar en match per doubleheader så räcker det har jag sagt. Det har varit riktigt kul med de jämna matcherna som spelats och att det kan gå åt vilket håll som helst. Nu med ett lag som varit nere på Cupen och spelat ihop sig ska det bli spännande med semifinalerna i helgen nere i Skövde.


Så här spelas SM-semifinalerna

SM-semifinalerna spelas i bäst av tre matcher enligt följande:

Lördag 29 augusti

12:00 Leksand - Enköping (Match 1:3)
14:00 Leksand - Enköping (Match 2:3)

12:00 Skövde - Söder (Match 1:3)
14:00 Skövde - Söder (Match 2:3)

Söndag 30 augusti

14:00 Leksand - Enköping (Match 3:3)*
12:00 Skövde - Söder (Match 3:3)*

* Om något lag vunnit bägge lördagsmatcherna spelas inte den tredje och avgörande matchen

Så här spelas SM-finalerna

Lördag 5 september

12:00 Lag S2/S3 - Lag S1/S4 (Match 1:5)**
14:00 Lag S2/S3 - Lag S1/S4 (Match 2:5)**

Lördag 12 september

12:00 Lag S1/S4 - Lag S2/S3 (Match 3:5)***
14:00 Lag S1/S4 - Lag S2/S3 (Match 4:5)***

Söndag 13 september

12:00 Lag S1/S4 - Lag S2/S2 (Match 5:5)***

** Spelas på det i grundserien

lägst placerade

lagets hemmaplan
*** Spelas på det i grundserien

högst placerade

lagets hemmaplan

Publicerad: 2015-08-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se