Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Finallagen klara i Softboll

Finallagen klara i softbollslutspelet 2015 efter mycket tuffa semifinaler helgen som gick.


Sista och avgörande matchen i Skövde bjöd på riktigt jämn och fin softboll. En match med två lag som verkligen gav allt. Söder tog ledningen med 1 poäng i första inningen, en ledning som höll sig en bra bit in i matchen. I 5:e inningen tog Skövde poäng till 1-1 och sedan med 2 löpare på bas slog Lina Larsson en homerun som gjorde att hemma laget tog ledningen. Söder kom igen till 4-4 efter sin del av 6:e inningen men Skövde tog ytterligare poäng och drygade ut ledningen till 9-4 inför 7:e inningen. Söder slog sig ut på bas och tog poäng upp till 9-6 när Skövde gör ett doubleplay med fulla baser. Ytterligare 1 poäng springer Söder in före det att det sista slaget,  en linedrive på infield, fångas och slutresultatet skrivs 9-7 till Skövde som får åka till Leksand för första finalomgången nästa lördag. I Leksand som spelade avgörande match mot Enköping var det ett starkt Leksand som tog 3 poäng i första inningen, en ledning de höll och sedan drygade ut till 6-1 efter fjärde inningen. I 5:e inningen slog Felicia Westerberg en dubbel som gav 2 poäng och matchen avslutades med siffrorna 11-1 till Leksand som får välkomna Skövde till de 2 första finalerna som spelas i Leksand nästa helg. En semifinalomgång som kräver 3 matcher vardera för att avgöras visar på att lagen är relativt jämna i toppen. Stort lycka till nästa och nästnästa helg till finallagen Skövde och Leksand! 

Publicerad: 2015-08-31

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se