Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Finallagen i Basebollens Elitserie klara

Finallagen för Elitserien Baseboll 2015 är Stockholm Monarchs och Sölvesborg Firehawks. Sölvesborg knep den sista finalplatsen när de besgerade Leksand Lumberjacks uppe i Leksand med 2-1 i matcher. Siffrorna i de 3 semifinalerna skrevs Leksand – Sölvesborg 6-5(11), 1-3(9) & 6-7(9).

Stockholm Monarchs från Stockholm Baseboll Klubb, en förening som grundades 1990, efter sammanslagning av Bagarmossen och Skarpnäck. Då spelade laget i elitserien direkt. Efter det har det varit 2 omgångar i division 1 baseboll men sedan 2006 har Monarchs spelat elitseriebaseboll utan avbrott. Stockholm vars första målsättning varit slutspel får nu ta sig an målet att försvara SM-guldet som de vunnit både 2013 och 2014. Coach Trevor Rooper säger att vi tar det inte som press, men visst vore det härligt att kunna försvara guldet även i år. Men att lägga press på spelare är aldrig bra. Jag är väldigt nöjd med alla spelare, en riktigt team effort att vi spelat så bra som vi gjort. Ser fram emot finalerna det ska bli riktigt roligt!


Andra säsongen i Elitserien, klubben startade 1995 första året i elitserien, 2000 åkte ner i div2/regionsserien för att 2014 ta sig upp i Elitserien återigen. För tredje året i rad har laget åkt på  springtraining i Clearwater, Florida. Vi är många unga spelare men fortfarande en del äldre som kanske inte kommer att spela så många säsonger till det gör att det känns extra kul att vi tog oss till final i år. Det var väldigt roliga och jämna matcher i semin och vi ser verkligen fram emot finalerna kommande helger nu säger Kalle Knutsson. 


Matchserien inleds kommande helg med de två första matcherna i Sölvesborg, därefter flyttar matchserien till Skarpnäck där 2015 års svenska mästare kommer att koras helgen 19-20 September

Publicerad: 2015-09-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se