Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Rapport från förbundsstyrelsens senaste möte

I helgen som var, hade förbundsstyrelsen sitt första möte efter sommaren, och här följer en kort rapport om vad som diskuterades och beslutades.

 

Förbundsstyrelsen träffades i Idrottens Hus för att under två dagar jobba med olika frågor.
 • Arbetsbeskrivningar för våra utskott diskuterades och beslutades om. De beskrivningar som är klara kommer att publiceras här på hemsidan, så snart de genomgått mindre språkliga revideringar.
 • Förbundsmötet 2016 kommer att hållas helgen 1-3 april, plats är ännu inte bestämd utan vi öppnar upp för föreningar att vara med att arrangera mötet. Det är öppet för lokala aktiviteter fredag och lördag kväll.
  Ni kan även nu redan boka in 24-26 mars 2017 för Förbundsmöte.
 • Helgen 4-6 december jobbar vi för att få in årets Coach Convent, där jagar vi fortfarande lokaler, men samma sak gäller här, boka in datumet redan nu.
 • Riksidrottsförbundet gör om Idrottslyftet inför perioden 2016-2019, och har helt nya inriktningar, men fokusgrupperna är fortfarande barn 7-25 år. Under 2016 kommer vi att göra en analys och utvärdera vår Barn och Ungdomsverksamhet, för att utifrån resultatet av analysen skapa Utvecklingsplaner som ligger till grund för vår satsning inom Idrottslyftet. RFs riktlinjer för Barn och Ungdomsidrott är de som ligger till grund för allt arbete.
  Arbetet med analys och utvärdering av vår verksamhet är inget vi kommer att klara av själva i styrelsen, utan är nu på jakt efter personer intresserade av att vara med att analysera och utveckla vår verksamhet för att sedan jobba fram våra utvecklingsplaner.
  Vi söker 3-4 personer som är intresserade av att hjälpa till med detta arbete, som vill vara med att jobba fram dessa utvecklingsplaner, arbetet ska vara klart i september 2016.
  Intresserade personer får gärna höra av sig till thomas.claesson@baseboll-softboll.se med en kort presentation. Vi kommer även behöva en grupp att bolla våra ideé och tankar med, så alla namn kommer att sparas och nyttjas.
 • Styrelsen hade även ett kort besök av Maria Gidlund från SISU för att diskutera de punkter som arbetades fram från Förbundsmötet i Gävle, och även där var barn och ungdomsidrotten en prioriterad fråga. Vid vinterns verksamhetskonferens som kommer att hållas 21-22 november (i Stockholmsområdet) följer vi upp hur långt arbetet gått med de punkter som jobbades fram vid Förbundsmötet, vi kommer även ta ett första tag kring arbetet med analysen av vår ungdomsverksamhet, för att få en bild av vårt nuläge, så vi vet var vi står för att kunna få en bild av vart vi ska. Vi kommer att ta hjälp av processledare från SISU även vid denna träff, för att få någon som leder oss i vårt arbete.
  Vi kommer givetvis att prata om säsongen som varit.
 • Slowpitch beslutades även att bli det tredje benet inom förbundet, där vi till RF kommer att ansöka om SM-status från och med 2016, där planen är att vara med på SM-Veckan sommar 2016 i Norrköping med Mixed Slowpitch.Regelverket för vår slowpitch kommer vi att jobba fram under hösten, men ISFs regelverk kommer att utgöra grunden för våra regler.

 

Publicerad: 2015-09-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se