Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Basebollprofil uttagen av RF

Peter Ström är uttagen att delta i Riksidrottsförbundets utbildning för internationella ledare. Totalt deltar fem svenskar tillsammans med lika många representanter vardera från Danmark, Finland, Norge och Nederländerna i ett samarbete som syftar till att utbilda internationella ledare inom idrotten.

Utbildningen sträcker sig över nästan ett år och består av seminarier och studiebesök i Danmark, Finland, Schweiz och Sverige.

Målsättningen för RF är att svensk idrott ska stärka sina positioner på den internationella arenan och målsättningen för Peter är att nå en position för att verka för dopingfri baseboll på högsta internationella nivå.

Efter 20 år och 40 internationella turneringar, lämnade Peter för två år sedan uppdraget som Technical Commissioner och utsågs istället till CEBs första Anti-Doping Delegate. Han har tagit fram ett ambitiöst antidopingprogam med både förebyggande arbete och dopingkontroller på CEB-turneringar och nu vill Peter alltså göra motsvarande insatser även utanför Europa.

-Hur känns det att få ett så stort förtroende av RF, Peter?

-Jag är otroligt tacksam för att jag får chansen att delta i den här utbildningen. Det ger mig möjlighet att kombinera mina två stora idrottsliga intressen - baseboll och antidoping - och det inspirerar mig att satsa ytterligare på att hålla basebollen fri från doping.

-Hur förändrar detta din situation från idag?

-Det finns förstås mycket som jag kan göra inom CEB redan idag, men min målsättning är att dels stärka den positionen ännu mer, dels utöka min arena. Jag ser fram emot att få de verktyg jag behöver för att kunna vara med och påverka antidopingarbetet även inom IBAF (WBSC). Jag vill erbjuda dem mina erfarenheter och engagemang precis som jag gjort som antidopingansvarig först i Sverige och sedan i Europa.

Bakgrundsfakta:

Peter har varit aktiv i Tjust, Hjuvik, Alby, City, Norrköping och Nyköping. Hans baseboll-cv innehåller även ideella uppdrag i SBSFs Förbundsstyrelse, Tävlingskommitté och Juridiska Kommitté; Technical Commissioner för CEB och IBAF samt antidopingansvarig för SBSF och CEB. Sedan tre år jobbar han på Svensk Antidoping hos Riksidrottsförbundet.

 

På bilden ser vi Peter Ström tillsammans med Arne Ljungqvist, en förebild som svensk dopingjägare inom internationell idrott.

Publicerad: 2015-09-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se