Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Fantastisk ungdomshelg på Nya Örvallen

Innan turneringen så bad jag vår ordförande skriva några ord till vårt programblad, första stycket beskriver helgen så bra. Läs och begrunda. “ U och JSM! För mig personligen en av årets höjdpunkter inom våra sporter. Att stå vid sidan och se alla dessa ungdomar och duktiga ledare tillsammans ha kul på en basebollplan är grunden till varför vi alla håller på och många gånger skälet till varför vi fortsätter med vår idrott.” Johnny Stormatts, ordförande SBSF.

Förberedelsen inför SM-helgen hade gått enligt plan och vädret hade varit på vår sida så vi kunde sätta planen i absolut perfekt skick.

Semifinalerna spelades med stor frenesi och bra kvalitet men Stockholm och Sundsvall var numret större än sina motståndare Karlskoga och Rättvik och båda lagen vann med 17 - 3.

 

I 3:e prismatchen mellan Rättvik och Karlskoga pitchade Karlskoga en “No hitter” vilket gjorde att dom vann enkelt med 18-3.

 

Bronsmedaljörer Karlskoga Bats


Fjärdepristagarna Rättvik Butchers

I finalen var Stockholm favoriter som har haft ett mycket bra år hittils och man undrade och dom även skulle segra i SM-finalen. Sundsvall ville annat och hade oavgjort en bit in i 4:e inningen efter bra pitching av Sundsvall. Men sen släppte Stockholm loss och vann ganska enkelt med 11-1.


Silvermedaljörer Sundsvall Mosquitoes


 

Vi gratulerar Stockholm till SM-guldet och alla andra lag för bra insatser

Ni hittar en hel del statistik på följande länk: https://gc.com/g/USM2015 Länk till annan webbplats.


MVP U-SM 2015 Sebastian Kral, Stockholm

Vi har fångat ganska många spel på bild som vi nu lägger ut, titta och njut när baseballen är som bäst!

 
 

Efter några timmars sömn var vi nere på Nya Örvallen igen vi 8-tiden, denna gång skulle vi, Sundbyberg själva vara med och slås om medaljerna. Det var Sundbyberg och Stockholm som spelade den 1:a semifinalen och blev en tätt och spännande uppgörelse där till slut Stockholm kunde vinna med 9-6. I den andra semin var favoriten Rättvik överlägsen och vann lätt med 18-0.

I matchen om 3:e pris mellan Sundbyberg och Leksand tog bortalaget en tidig 4-0 ledning men Sundbyberg kontrade med 2 bra innings där dom tog sammanlagt 10 poäng. Matchen slutade 11-8 till Sundbyberg.


 


 

Finalen mellan Rättvik och Stockholm skulle präglas av mycket bra pitching från båda lagen, dock var Elvis Hammarstedt från Rättvik lite vassare än Stockholm pitcher denna dag då Elvis endast släppte 1 hit och kastade 13 strikeouts och det tillsammans med att Elvis gjorde helgens enda homrum gav oss en självklar kandidat till MVP-priset. Rättviks segersiffror skrevs till 3-0. Vi gratulerer Rättvik till SM-guldet.

 


Ni hittar mer info på följande länk: https://gc.com/g/JSM2015 Länk till annan webbplats.

 


MVP J-SM 2015 - Elvis Hammarstedt, Rättvik

 

Vi har fångat ganska många spel på bild som vi nu lägger ut, titta och njut när baseballen är som bäst!


Foto

Jocke Wahlberg

Vid pennan

Björn Johansson

Sundbyberg Heat

Publicerad: 2015-09-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se