Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Elitidrottsstipendium till Basebollspelare

Svenska pitchern Jakob Syrén fostrad i Leksand Lumberjacks och f.d elev på RIG Akademin får RF´s Elitidrottstipendium.

Jakob Syrén, uppvuxen i Leksand och tidigare student vid RIG Akademin i Leksand fick i tisdags morse beskedet att han blivit tilldelad Riksidrottsförbundets Elitidrottstipendium. 


Vi tog en liten stund med Jakob för att gratulera och höra hur det känns. 
Jakob har nu tagit steget vidare i sin basebollkarriär och studerar vid San Joaquin Delta College i Stockton, Kalifornien. 


"-Jag fick beskedet i morse när jag vaknade, verkligen jätteroligt säger Jakob. Pengarna kommer givetvis att gå till mina studier."

På frågan om det är stor skillnad på RIG och College säger han att han känner sig väl rustad efter sin tid på RIG Akademin. Det är hård träning och fokus på skolan som gäller i Leksand, vi får stor kunskap om träning och kost vilket varit jätteviktigt för mig sedan jag kommit hit. 


"-Visst är motståndet så klart hårdare här. Varje dag, varje vecka måste du ge 100 % och ditt absolut bästa för att få speltid."

 


Hittills har laget spelat totalt 15 matcher inklusive internmatcher. "-Coacherna håller på och ändrar lite på mina mechanics så det har varit internmatcher jag har picthat i än så länge berättar Jakob."

 


De är 44 spelare totalt i laget nu, Jakob är den enda icke amerikanen, förutom 4 killar från Puerto Rico som räknas som amerikanska medborgare. Av dessa 44 spelare är 21 pitchers som slåss om 12 picther-platser. 


Givetvis är det inte bara fysträning och basebollträningar som gäller för Jakob utan han får ursäkta sig för han ska på basebollteori nu. Att Jakob är nöjd med var han befinner sig i livet och basebollkarriären går det inte att ta miste på.


Vi från Förbundet önskar honom ett fortsatt stort lycka till med både studier och basebollkarriären!

Publicerad: 2015-10-08

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se