Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Licensiering säsongen 2016

Säsongen närmar sig och träningarna pågår för fullt ute i landet, då kan det vara läge att uppdatera om vad som gäller kring försäkringar och licenser.

Alla föreningar inom Baseboll och Softboll Förbundet täcks av RF:s Grundförsäkring hos Folksam.

Grundförsäkringen omfattar

  • Ansvarsförsäkring
  • Förmögenhetsbrottsförsäkring
  • Rättsskyddsförsäkring
  • Patientförsäkring
  • Olycksfallsförsäkring för funktionärer och ledare


Mer om Grundförsäkringen kan man läsa här:

http://www.folksam.se/forsakringar/idrotta/forsakringgenomrf/1.132446 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller skriva ut följande dokument Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (pdf)

Licensförsäkring

I SBSFs avtal med Folksam omfattas samtliga medlemmar i våra föreningar som är 15 år eller yngre av en skadeförsäkring. Medlemmar som är 16 år och äldre som tränar omfattas alltså inte av grundförsäkringen, därför har SBSF valt att möjliggöra försäkringar via licenser. 

Tävlingslicens

För att delta i av SBSF sanktionerade turneringar och serier, måste man lösa en tävlingslicens. I tävlingslicensen ingår även en licensförsäkring hos Folksam som gäller vid match och träning.

Licensen kostar 100 kr för ungdomar, till och med året spelaren fyller 15 år, och 350 kr för juniorer och seniorer, från och med året spelaren fyller 16 år.

Motionslicens

Från och med säsongen 2016 har SBSF beslutat om att införa en motionslicens, som

inte

gäller vid SBSF sanktionerat spel, men omfattas av samma licensförsäkring. Vi ser främsta målgruppen som de som spelar slowpitch eller bara är med och tränar, men ändå vill vara försäkrade.
Motionslicensen kostar 100 kr oavsett ålder.

Har en spelare löst motionslicens och sen vill spela matcher, söker föreningen en tävlingslicens och betalar in mellanskillnaden (250 kr) till SBSFs Bg.

För båda licenserna är det en förutsättning att den licensierade är medlem i föreningen. Licensen söks via föreninens IdrottOnline sida.

Utländska spelare

Utländska spelare (icke EU/EES-medborgare) omfattas inte av det skydd som svenskar får genom Försäkringskassan.
Vid olycksfall eller akut sjukdom som kräver sjukhusbehandling, kan ett läkarbesök kosta 1 500 kr och ett dygn på sjukhus uppemot 3 000 kr.

För utländsk aktiv idrottsutövare som representerar svensk förening och som inte omfattas av någon konvention som reglerar hur ersättning vid sjukvård i Sverige ska ske, kan en mostavarande försäkring tecknas hos Folksam.
Försäkringen K97 som tecknas av den svenska idrottsföreningen kostar 850 kr (2015 års uppgifter) per påbörjad kalendermånad och person, och ger motsvarande försäkringsskydd vid både olycksfall och akut sjukdom och gäller dygnet runt.

För mer information, kontakta Folksam Idrott på 0771-950 950 eller via www.folksam.se/idrott Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Läs mer om försäkringar och vad som ingår under "Vi arbetar med/Idrottsjuridik/Försäkringsinfo" Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2016-03-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se