Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Turnering U12

Alla är vinnare på Macron Indoor Ungdomsspelare från Karlskoga, Norrköping och Nyköping poserade tillsammans efter All Star-matchen som ersätter en traditionell i Macron Indoor.


Nu har Nyköpings yngsta riddare spelat sina första matcher för säsongen. Macron Indoor för ungdomar (U12) spelades på Rosvalla med och mot Norrköping Blue Sox och Karlskoga Bats.

Baseboll inomhus tillhör inte vanligheterna. Det blir lite speciellt att spela baseboll inomhus. Så här kommenterar Titus de främsta skillnaderna:

Mjuka bollar och spel inomhus är lite speciellt, bollarna studsar och far lite annorlunda, och sen taket, lamporna som kommer i vägen när man lyckas få in en kanonträff men det är ju lika för alla lagen. 

Hemmalagets spelare hade länge sett fram emot turneringen, så vi lider särskilt med de spelare som tvingades lämna sent återbud på grund av sjukdom. Huvudtränare Titus Fagerlund berättar om uppladdningen inför dagens första match:

Laget samlades på Rosvalla redan kl 08:30 för att förbereda sig för en hel dag fylld av det bästa de vet, nämligen baseboll. Lite nervositet fanns i laget på morgonen, då Norrköping stod för första motståndet för dagen. Just Norrköping har inte laget mött i tidigare sammanhang då Norrköping Blue Sox har kommit igång med ungdomsverksamheten i år, vilket vi tycker är extra roligt. Publiken bjöds på härlig baseboll från båda lagen och det syntes att de har tjuvtränat innan och vi tränare kan se att träning ger färdighet

All Star-match ersatte final

Dagens höjdpunkt mitt på dagen var All Star-matchen. I enlighet med föreningens värdegrund har nämligen en traditionell finalmatch ersatts av en All Star-match där samtliga spelare från deltagande lag delas upp och spelare tillsammans. En eloge till Emil och Alex från Karlskoga Bats som inte bara coachade varsitt All Star-lag, utan också framstod som föredömen för de lite yngre lirarna

Resultat

Knights - Norrköping 1-2

Norrköping - Karlskoga 0-7

Allstarmatch Team Emils - Team Unikorn 0-4

Karlskoga - Knights 6-0

Norrköping - Knights 0-3

Karlskoga - Norrköping 2-1

Knights - Karlskoga 0-5

Mer lov och pris

Det här handlar inte alls om vare sig ledighet eller rökfri tobak. Vi vill också lyfta fram Martin Bille som, tillsammans med Hugo Fagerlund, Oliver Berglöf och Peter Ström, ansvarade för dömandet. Stort tack också till Titus Fagerlund som ansvarat för planering och genomförande av Macron Indoor.


Vi vill tacka vår sponsor Macron Sportsyield Sverige, alla som kom och hejade samt alla som hjälpt till under dagen. Vi hoppas att vi ses igen på Macron Cup den 14-15 maj.

Publicerad: 2016-03-08

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se