Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Inbjudan till Distriktslagsturnering

SBSF och Little League bjuder in till Distriktslagsturneringar 28-29 maj. Distriktslagsturneringarna spelas med Little Leagues åldersgränser och genomförs under förutsättning att minst tre distrikt anmäler sig. OBS! Uppdaterad version 2016-03-14!

-> Inbjudan Little League med all information Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (uppdaterad 2016-03-14)

Little League Sverige består av fyra ”leagues”, Norra, Mellersta, Södra och Stockholm. Dessa fyra områden har samma geografiska avgränsning som Svenska Baseboll och Softboll Förbundets SDF (se bilden på webbsidans marginal till höger).

OBS! En spelare ”tillhör” det geografiska område som man är folkbokförd på

oavsett vilken klubb man normalt representerar

.

 

Efter att Distriktslagsturneringen för U15 i fjol gjorde comeback efter ett antal års uppehåll Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.siktar vi nu vidare på att arrangera Distriktslagsturnering för fler åldrar, enligt Little Leagues åldersgränser. Anledningen till detta är att uppmuntra deltagande i Little Leagues regionala turneringar och därmed kunna utveckla fler spelare på ungdomsnivå.

I år bjuder vi in till Distriktslagsturnering i tre åldersgrupper - Little League (motsvarar äldre U12), Senior League (motsvarar äldre U15) och Big League (motsvarar U18). 

OBSERVERA ATT: Eftersom internationellt tävlingsspel strider mot anvisningarna i Riksidrottsförbundets policydokument "Idrotten Vill" vad gäller barn- och ungdomsidrott, kommer SBSF inte sanktionera deltagande i internationella turneringar för den yngsta åldersklassen

.

- Ambitionen för Little League i Sverige har alltid först och främst varit att skapa möjligheter till mer spel. I dialog med SBSF har vi kommit fram till att den yngsta åldersklassen inte skall tävla internationellt då detta inte följer anvisningarna i Idrotten Vill, däremot finns det mycket fördelar med att skapa möjligheter till mer spel för de yngsta spelarna, säger Kristian Pälviä, DA för Little League Sverige.

I de äldre åldersklasserna finns dock möjligheten att deltaga internationellt, och detta gäller även softboll - dock arrangeras inga distriktslagsturneringar inom softbollen detta år.

- Vi har haft en dialog inom softbollutskottet om detta, och prioriteringen i år är att starta upp Junior-SM i softboll. Det finns dock utmärkta möjligheter för softboll att spela Little League - speciellt då de äldsta åldersgrupperna har möjlighet att ställa upp i Little Leagues Europaturneringar med ett gemensamt lag med spelare från hela Sverige, vilket är något som vi får arbeta vidare med inom softbollen inför 2017, säger Kristian Pälviä.

 

Little League Baseball  |  Åldersgräns 030501-

061231

Segrande distrikt

har inte möjlighet

att delta i Little League Regional Tournament  som avgörs i Kutno, Polen. Se ovan!

Senior League Baseball  |  Åldersgräns 990501-030430

Segrande distrikt

har möjlighet

att delta i Senior League Regional Tournament som avgörs i Novara, Italien, 11-16 juli.*

Segraren i Senior League Regional Tournament bjuds in att spela World Series i Bangor, ME, 31 juli – 6 augusti.**

Big League Baseball  |  Åldersgräns 970501-010430

Segrande distrikt

har möjlighet

att delta i Big League Regional Tournament som avgörs i Breda, Holland, 14-17 juli.*

Segraren i Big League Baseball Regional Tournament bjuds in att spela World Series i Lower Sussex, DE, 31 juli-6 augusti.**

* Respektive distrikt får bekosta resa, kost och logi till Regional Tournaments. Dessa är ofta subventionerade (i Kutno är kost och logi gratis)

** Little League står för samtliga kostnader i samband med deltagande i World Series, inklusive flyg, boende och kost.

 

Little Leagues åldersgränser skiljer sig från SBSFs normala åldersgränser - detta då Little League inte följer IBAF/CEBs åldersstrukturer. I pdf-filen ovan med inbjudan finns en jämförelsetabell som visar hur de olika turneringarna passar in i SBSFs åldersstruktur.

 

HUR GÖR VI FÖR ATT DELTAGA I LITTLE LEAGUES DISTRIKTSLAGSTURNERING?

Steg 1: Prata med övriga klubbar med ungdomsverksamhet i ert distrikt (SBSFs rekommendation är att inte ”rena” klubblag skall representera distriktet i distriktslagsturneringen utan det skall vara en blandning av spelare, helst från distriktets alla klubbar.)

Steg 2: Kontakta Little Leagues District Administrator i Sverige, Kristian Pälviä (se nedan) för att få mer information och även förklaringar på det regelverk som gäller vid turneringar (obligatoriskt spel, minst tre outs defensivt per spelare och minst en ”at bat” per match för alla spelare på rostern, eventuellt intresse för att deltaga i Regional Tournaments ute i Europa)

Steg 3: ANMÄL ER senast 1 maj till Kristian Pälviä, för kontaktinformation se nedan. I samband med anmälan behöver vi få information om kontaktperson för ert SDF, och om ni är intresserade av att spela Europaturnering om ni skulle kvalificera er.

Steg 4: Håll gemensamma läger för att ta ut lag till Little Leagues Distriktslagsturnering

 

VI SÖKER ÄVEN ARRANGÖRER TILL DISTRIKTSLAGSTURNERINGARNA!

Är ni intresserade av att arrangera en eller flera av distriktslagsturneringarna?
Hör av er i så fall!
Beroende på antal anmälda lag spelas turneringen över en eller två dagar!

För frågor, anmälan till Little League Distriktslagsturnering och intresseanmälan för att arrangera: kontakta Kristian Pälviä, på e-post kristian.palvia@gmail.com, telefon 070-962 62 59.

Publicerad: 2016-03-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se