Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Rapport från helgens läger i Skövde

I helgen som var (16-17 april) samlades 54 ungdomar från Sundsvall i norr till Sölvesborg i söder till ett tvådagars läger under ledning av juniorlandslagets förbundskapten Björn Johannessen.

Till sin hjälp hade han Oskar Vejkdal från Gefle, Johan Klarberg från Leksand, Pär Axelsson från Sundsvall och Hasse Bäckström från Sundbyberg.

Dessutom fick vi hjälp av ledare från Uppsala, Peter Dahl och Lars Lundberg.

Vädret var inte alltid så vänligt men som Björn sade till alla vid inledningsinformationen, "det är en inställningsfråga - låt inte dåligt väder hindra er".
Lägret var till stor del fokuserat på övningar för ökad rörlighet och bättre kastteknik, och ett av syftena var att deltagarna skulle kunna ta med sig övningar hem för att detta inte bara ska bli en engångsaktivitet.


 

 

Skövde har idealiska ytor med konstgräs för dessa stora samlingar och dessutom hotell som sväljer c:a 60 spelare plus ledare, föräldrar mm.
Till detta två mycket hjälpsamma eldsjälar i Kristian Pälviä och Mattias Grimstoft som verkligen ställer upp.

På programmet för lördagen stod bl a tester 60 yards, T-drill och 5-10-5, kastprogram och stationer med outfield, infield och handskövningar. Dagen avslutades med ganska krävande löpningar över de stora ytorna.

På söndagen blev det mera av samma kastprogram och stationerna men också matcher i s.k. "two-pitch", dvs man får bara två pitchar emot sig som slagman och den andra är det hit&run signal på. Detta för att det ska hända mycket.

 

 

 

Att samla spelare från både U15 och juniorer på det här sättet är mycket värdefullt för spelarna själva men också för de förbundskaptener som var med som instruktörer, här får de en samlad bild av läget i Sverige i de olika åldrarna och vilka områden som behöver göras insatser inom.
Trots kylan och vätan fanns det mycket gott humör och kämpatag i spelarna, och roligt att se att så många föreningar var representerade:
Enköping, Nyköping, City/Kungsängen, Sundbyberg, Stockholm, Sundsvall, Leksand, Rättvik, Karlskoga, Sölvesborg, Gefle, Uppsala och Skövde.

Vi hoppas naturligtvis att repetitionerna och övningarna nu följer med spelare och ledare hem så att detta blir en naturlig del av träningsinnehållet i klubbarna, ta kontakt med Björn Johannessen eller de andra i ledarstaben (se kontaktinformation under "Landslag") annars för att få del av innehållet.

Lägret utgjorde också en chans för förbundskapten Björn Johannessen att se spelare inför den uttagning av sommarens EM-trupp som ska göras under maj.

 

 

 

Träna nu på kastövningarna och de uppvärmningar ni lärde er!
Och tack alla inblandade för ett lyckat läger.

 

Ante Carlstedt

Publicerad: 2016-04-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se