Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Mer spel i SouthWest Baseball League

I sydvästra Sverige jobbade klubbarna gemensamt fram en regional liga för att ge mer möjligheter till enklare spel. I helgen var det premiär för SouthWest Baseball League - med en comeback för Kungsbacka Chiefs!

Initiativtagare var Jonny Edgren (till vänster på bilden nedan) som kom fram med en idé om att få igång en regional liga med kortare matcher, enklare regelverk som skulle ge fler spelare möjlighet att få komma in i våra idrotter.

Skövde Saints, som inte kände sig mogna att spela i Regionserien - men som samtidigt hade flera sistaårskadetter och juniorer som behövde mer matcher, var inte sena att nappa på Jonnys idé. Även Jönköping Jaws, som har regelbunden träning men vars spelare mestadels spelar med Tranås i regionserien, tyckte det lät som en bra idé.

Och i helgens premiär av SWBL blev det även comeback av Kungsbacka Chiefs, som inte spelat i reguljärt seriespel sedan 2010 men som nu under ledning av några rutinerade rävar som bl.a. Rickard Mellgren (till höger på bilden nedan) och Per Rhodin, har fått flera nya spelare som är intresserade av baseboll.

Helgens matcher spelades med blandade åldrar där de yngsta spelarna var födda 2001 och de äldsta var födda på 1940-talet. Men de hade en härlig stämning såväl inom som mellan lagen och en stöttande miljö för de nya spelarna där många gjorde sina första matcher någonsin.

Helgens sammandrag spelades med följande resultat:

Göteborg - Kungsbacka 17-2
Kungsbacka - Skövde 10-15
Skövde - Göteborg 4-15

Bland regelverket för att få kortare matcher med mer spel finns bl.a. en tidsbegränsning på 2 timmar (ingen ny inning startas efter 1h45min), max fem insprungna poäng per inning, fria byten, och att lagen hjälps åt med dömningarna.

South West Baseball League fortsätter närmast med matcher i Skövde torsdag 5 maj, och i Göteborg den 14 maj.

SWBL - ett härligt exempel på när klubbar tillsammans hittar vägar för att skapa mer spel och möjligheter för spelare att utvecklas i våra idrotter.


Publicerad: 2016-04-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se