Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Baltic Open: NM-titeln till Sverige

När Baltic Softball Open arrangerades för tredje gången i ordningen i Skövde noterade Sveriges softbolldamer ytterligare en seger i det Nordiska Mästerskapet efter finalseger mot Danmark med 7-2.

Baltic Open, resultat:

Herrar:

Sverige - Litauen 5-12
Danmark U19 - Litauen 3-4
Sverige - Danmark U19 3-6
Sverige - Litauen 12-2

Damer:

Litauen - Sverige 9-27
Danmark Sen- Danmark U19 6-2
Sverige - Danmark 7-2 (Nordiska Mästerskapen)
Danmark U19 - Litauen 11-14
Litauen - Danmark Sen. 3-10

Skövde Nyheter: 

Sverige bäst i Norden
S Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
karaborgs Allehanda: Bra blågul helg i Skövde Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bilder från turneringen hittar ni här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

NM-seger för Sveriges softbolldamer

I samband med turneringen arrangerades en officiell match om det Nordiska Mästerskapet för damer, och där gick Sverige segrande ur striden med 7-2 efter en bra pitchinginsats av Enköpings My Törnblom, som också blev utsedd till Most Valuable Player.


Förbundskaptenen Mattias Grimstoft lät nöjd i intervjun med Skaraborgs Allehanda:

– Det har varit en riktigt bra helg. Om man tittar lagmässigt så är vi jäkligt positiva till vad vi såg och vad vi åstadkom, menar Grimstoft.

Litauen kom till spel med ett ungt och mycket lovande lag, som även passade på att för andra året i rad förlägga ett längre läger i Skövde för sina damer. Danmark kom till spel med två lag och blandade bra insatser med lite skakigare insatser.
Herrsoftbollen under fortsatt utveckling och tillväxt

På herrsidan deltog tre lag - Litauen, Sverige och Danmark U19. De danska herrjuniorerna är rankade som tvåa i Europa och visade prov på mycket bra pitching och skicklighet överlag. I matchen mot Litauen blev det dock förlust, men det berodde på att Litauen kunde låna in rutinerade Kevin Stockford och Ami Baran som pitchers så att det skulle bli en jämn och tight match.
Just pitchingen var Litauens akilleshäl - i övrigt hade de ett lag med stor rutin från internationell baseboll, med duktiga idrottsmän som både hade slagstyrka, snabbhet och kaststyrka. Jättekul att se ett herrlag från Litauen också - herrsoftbollen är på frammarsch över hela Europa!

För svensk del var det ett blandat lag som kom till spel, då inte hela det lag som skall representera Sverige vid Herr-EM i Italien 10-16 juli kunde delta hela helgen - bland annat på grund av åtaganden i basebollserierna fick man låna in spelare från arrangerande Skövde Saints. Trots detta gjorde laget riktigt bra insatser - bland annat spelade man full matchlängd mot Danmarks U19-landslag och gjorde en nästan fläckfri insats i den avslutande matchen mot Litauen.

Ryggraden i det svenska EM-herrlaget utgörs av f.d. basebollspelare - men i pitchercirkeln återfinns två spelare med flerårig rutin från herrsoftboll i Kalle Hjelm, som bor i Malmö men som spelar med Köpenhamnslaget Amager Vikings till vardags, och rutinerade Lewis Hamilton, Enköping, som har erfarenhet från spel i Nya Zeeland. Tillsammans med spelare som bland annat Niklas af Forselles (Norrköping), Fredrik Ekberg (Skövde) och Martin Sundqvist (Jönköping) kommer det bli intressant att följa lagets framfart i Italien i juli.

Regn ställde till det för arrangörerna

För arrangerande Skövde Saints var det en intensiv helg - lördagens skyfall gjorde att en match i damturneringen fick ställas in, sedan återställdes planen när regnet slutade - bara för att sedan återkomma och även orsaka att lördagens sista match fick ställas in och spelschemat göras om inför söndagens spel.

- Alltid tråkigt att tvingas ändra i spelprogrammet, men samtidigt gjorde vi det bästa av en tuff situation, konstaterar tävlingsledaren Kristian Pälviä som var nöjd med turneringen.

- Absolut, alltid kul att kunna bjuda publiken på internationell softboll. Extra kul att vi fick in titelmatchen om Nordiska Mästerskapet innan vädret tog överhanden och vi slog även rekord med vår webbsändning av matcherna, så överlag är vi i arrangörsstaben nöjda och lyckliga - men naturligtvis rätt trötta och slitna efter en intensiv helg

Publicerad: 2016-06-19

Senast uppdaterad: 2016-11-09

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se