Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Spelare uttagna till Softboll 2020

Satsningen Softboll 2020 är det projekt SBSF sökt, och blivit beviljat, extra stöd för från RF. Hela projektet sträcker sig till 2019, men pengar är beviljade för 2016 & 2017. Nu är spelarna i satsningen uttagna.

Bakgrunden till satsningen och projektplanen går att läsa i denna nyhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Under turneringe Sharpslide som avgjordes under valborgshelgen informerades samtliga softbollföreningar om projektet och vad som väntar spelarna som blir uttagna till att vara med. Där togs även de första spelarna ut till detta unika projekt där vi kommer att satsa extra på pitchning och catchning.
Förbundskapten Mattias Grimstoft berättar:
 - När vi började titta på aktuella spelare hade vi 9 namn, efter att ha intervjuat samtliga av dessa fanns det 6 namn kvar. Vi hade tidigt sagt att vi kommer ta ut 6 st som vi kommer satsa på lite extra.

Under Baltic Open genomförde softboll-landslaget, förutom ett NM där man försvarade guldet, ett antal olika fystester där landslagsledningen fick en del svar på vart samtliga spelare står i sin träning.

"2020 satsningen" fick också en hel del svar på vad som respektive spelare behöver fokusera på i sin träning. Under söndagen togs de sista spelarna ut till denna satsning, landslagsledningen ser en bra blandning på lite olika spelstilar, åldrar som kommer lyfta svensk softboll i framtiden.


Uttagna spelare

De som är uttagna till denna satsning är:

  • Ylva Bröms, Leksand (Pitcher)
  • Malin Ellström, Leksand ( Catcher)
  • Emma Tegth-Nordin, Leksand ( Pitcher)
  • Amanda Wallén, Enköping (Pitcher)
  • My Törnblom, Enköping ( Pitcher)
  • Vanessa Karadag, Skövde ( Pitcher)

Spelarna kommer att presenteras här på hemsidan under sommaren.

Sen Baltic Open har dessa tjejer fått ett träningsprogram där de första 4 veckorna handlat mest om konditionsträning samt förståelsen för vad som väntar dem.
Varje vecka får gruppen olika uppgifter som ska lösas och rapporters in via en selfie efter genomfört uppdrag så övriga ser hur man valt att lösa uppgiften. Träningsdagbok är något som tjejerna ska skriva och redovisa för förbundskaptenen vid nästa landslagssamling.
Nästa landslagssamling är helgen 22-24 juli på Skarpnäcksfältet med Söder Softboll som medarrangör. Träning och matcher mot US-Allstars (amerikanska spelare som spelar i olika svenska lag) står på schemat för helgen, och ytterligare fystester.
Efter detta är det spel i respektive klubb, och fortsättning med träningsprogrammet som gäller för tjejerna i projektet.

USA till hösten.

4 oktober tar projektet nästa steg, ett nio dagars träningsläger i USA.
De första 3 dagarna kommer pitchern och OS-Guld medaljören Michele Smith stå för träningarna. Eddie Aucoin, spelare i Sölvesborg Firehawks, är inbjuden för att prata mental träning, vad händer i skallen när man står där i cirkeln.
Beroendes på hur NHL lägger sitt spelschema, så kommer förhoppningsivs NHL-proffset Anton Strålman (Tampa Bay Lightning) och ska prata om träning/kost inför match, samt vad innebär ordet elitträning.
Efter dessa dagar i Tampa fortsätter träningen i Ft.Myers och där kommer det vara fortsatt jobb med pitchers/catchers även få in en del slagning och styrketräning. 

Mattias fortsätter

- Men det man kan säga så här 3 veckor efter starten på detta projekt är att jag har aldrig sett så peppade/ målinriktade tjejer någon gång i min tränar karriär!
Så tacksam att RF såg vår sport och att vi får det stöd vi får från vårt egna förbund!

Skulle du vilja veta mer kring hur tjejerna tränar och upplägget kring projektet, hör av dig till Mattias Grimstoft.
grimstoft@yahoo.com eller 073-712 65 99

Publicerad: 2016-07-11

Senast uppdaterad: 2016-11-09

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se