Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Baseboll-EM startar nästa vecka

Med stora hjärtan och kämparvilja för laget är det svenska seniorlandslaget i baseboll snart på väg till EM i holländska Hoopdorf.

En pratstund med förbundskapten Rickard Reimer så här i veckan för avfärd ner mot A-pools EM som seniorlandslaget tog sig till genom att förra året vinna B-poolen i Wien.

Laget som åker nu är en trupp på 23 spelare och det finns några äldre rutinerade spelare med och givetvis en hel del av de killarna som gjorde att vi nu spelar i A-poolen. Vi har ett helt gäng med lovande 90-talister vilket bådar gott inför framtiden och med baseboll tillbaka i OS 2020 så får vi se vad som händer och om vi kan få medel från SOK till en ordentlig satsning inför det, i samma andetag säger Rickard att det som gäller nu är EM i Hoopdorf där vi har 5 matcher och till och med får äran att spela i öppningsmatchen då vi möter Tyskland.
Då vi har spelare nere i Tyskland känner vi spelarna i tyska landslaget bättre än många av de andra lagen, samtidigt är de ett stabilt lag.'

För att gå vidare behöver vi vinna 3 matcher i grundspelet där vi förutom Tyskland möter, Ryssland, England, Tjeckien och sista matchen är mot Holland.

Vinner vi 2 borde vi få vara kvar i A-poolen men vi åker ner för att vinna alla matcher,
Holland är en kategori för sig i vår grupp visst måste jag vara realist men även optimistisk inför den matchen också, det är EM och vi har alla chanser men vi behöver prestera på topp i alla lägen både vi coacher och spelarna.

Truppen åker ner för 2 träningsmatcher, en mot England och så en mot ett holländskt klubblag och så blir det träningar innan det är öppningsmatch fredagen den 9:e september på Hoopdorfs huvudarena.

Förberedelserna inför EM har bestått av uttagningen i maj samt att alla spelare har fått ett träningsupplägg med velocity-övningar från Ron Wolforth, en av de uppskattade instruktörerna på 2015 års Coach Clinic som driver Texas Baseball Ranch.
Utöver det har vi haft pitchingcamps varje månad och hållit kontakten i en chattgrupp.
Rickard är nöjd med truppen som den ser ut nu, men det är ett par killar som saknas pga av skador tex och det är tråkigt.
Det är en stor grej att få representera sitt land vid ett EM och nu är vi i finrummet och får flyga ner och ge järnet, killarna har hjärta för laget, det och kämparviljan är det jag verkligen uppskattar.
Vi visade förra året att vi verkligen kan och i år är det A-poolen och annat motstånd men säger Rickard ännu en gång, vi vill vinna alla matcher och åker ner för att göra det.

Team Sweden 2016

Bo-William Gilligan 
LHP
Albin Sivard
LHP
Simon Andersson
LHP
Jakob Claesson
RHP
Mikael Fasth 
RHP
Emil Sahlin 
RHP/OF
Per Sjörs 
RHP/INF
Bryan Berglund
RHP
Jack Keeler
RHP
Max Hill
RHP
Arvid Carlstedt
RHP
Björn Johannessen
C
Joel Johnson
C
Leonard Bäckström
C
Matt Merriefield
INF
Daniel Johnson
INF
Adam Sorgi
INF
Christoffer Granström
INF
Nico Felice
INF/OF
Peter Johannessen
OF
Johan Klarberg
OF
Pontus Byström
OF
Tommy Lindell
OF
 
 
Rickard Reimer 
Head coach
Tony Klarberg 
Benchcoach/3rd base coach
Petter Croneld 
1st base coach
Kurt Ramsey
Pitching coach
Daniel Husband 
Hitting coach
Mikael Sandberg 
Naprapat/massör
Kent Karlsson
Equipment manager 
Jonas Holmberg 
Manager   
Publicerad: 2016-09-01

Senast uppdaterad: 2017-02-18

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se