Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll 2019

Softboll 2019 är ett projekt där extra landslagsstöd beviljats från RF för pitchers och catchers från Sverige.

Spelarna som skriver på för 4 år tränar utifrån speciella träningsupplägg utformade för varje position att köra både hemma utöver vanliga klubbträningarna och vid träningsläger både i Sverige och utanför rikets gränser.

-Det är ett stort åtagande som tjejerna gör, tränar du inte som du ska blir du petad säger Förbundskapten Mattias Grimstoft när vi pratas vid om projektet och tjejerna. -Det är sjukt kul att se dessa 6 tjejernas engagemang vi har också en sluten chatgrupp där tjejerna skickar selfies på väg till träning eller direkt när de tränat, de taggar de andra tjejerna i inlägget och så får de positiv feedback från varandra och även mig så klart säger Mattias. De får ett nytt träningsprogram varje vecka och det ska göras. 
Varje vecka nu fram till början av oktober då avresan till träningslägret i Florida är kommer en ny deltagarna att presenteras på vår hemsida och Facebook sida.


Namn: My Törnblom

Position nu: Shortstop och Pitcher i Enköping.

Tidigare positioner: Jag spenderade mina första år på andra bas tills jag blev flyttad till shortstop. 

Började spela: 2008


Antal timmar fys/v: ca 7h i veckan

Antal timmar softboll/v: 4h grupp träning + matcher, och oftast 2h baseballträning. 

Antal timmar pitching/catching: 4-5h + matcher

Har det varit stor skillnad i träningen nu mot innan du kom med i satsningen? Absolut! Nu har vi ett ordentligt träningsschema vi måste följa varje vecka, innan satsningen var de mest bara softbollträningarna. 


Vad motiverar dig som idrottskvinna? Möjligheten att alltid kunna bli bättre, starkare och snabbare. Att ha bra och roliga träningar och veta att jag fortfarande har många mål jag skulle vilja uppnå.


Vilka är de tuffaste motgångarna du haft inom softboll och hur har du tagit dig igenom det? Det är nog just nu, det är svårt att få ihop tiden och pengarna med alla timmar träning, heltidsjobb och bilresorna jag har. Jag försöker lösa det genom att skaffa sponsorer som Lindevallsrör där de hjälper mig med bensinkostnaderna som blir när jag har 16 mil tur och retur till träningarna. Har också börjat träna baseboll i Stockholm för att få träningen utan att åka så långt. 


Vem inspirerar dig? Har nog ingen som inspirerar mig men kvinnan som jag ser upp till och som alltid har stöttat och hjälpt mig både inom och utanför softbollen är Ingrid Törnberg.

Hur kändes det att bli uttagen till denna satsning? Super roligt. 

Vad får du prioritera bort för denna satsning? Sanningen är att de är nästan hela min fritid. De blir inte många timmar kvar på dygnet när jobb, träningar och matcher är avslutade. 


Vad gör det värt det?  Att vara en del av den här satsningen. Hur coolt är de inte att vara i en Elitsatsning och åka till Florida en gång per år! 

Hur fungerar kommunikationen mellan er i projektet? Väldigt bra, vi är ett superhärligt gäng som lätt kan peppa varandra och fråga om det är något.
 

Tankar inför detta långa åtagande? 4 år är lång tid men det sägs ju att tiden går fort när man har roligt.


Nästa del är Florida i oktober vad ser du mest fram emot? Att få träna i solen i 10 dagar med det här härliga gänget och givetvis all erfarenhet och träning jag hoppas vi kommer få. 

Vad är dina tankar om att softboll kommit med igen på OS 2020? Hoppas, hoppas, hoppas Sverige någon gång har en chans att vara med! 


Tips till andra tjejer inom softbollen?

Tycker ni softboll är en av de bästa sakerna i era liv varför inte träna extra och bli en av oss spelare i projketet!

Publicerad: 2016-09-01

Senast uppdaterad: 2017-02-18

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se