Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll 2019

Softboll 2019 är ett projekt där extra landslagsstöd beviljats från RF för pitchers och catchers från Sverige.

Här kommer nästa porträtt av spelarna i projektet.

Men först veckans träningsprogram från Mattias:

Vi forts med er löpning:
3 ggr denna veckan skall ni springa  3 km
sedan vill jag att ni på söndag skall avsluta denna veckan med 
5 km löpning (ta tid jag vill veta denna)  
-Annars vill jag ni skall forts med hopprep 10 min varje dag
- Situps, Armhävningar, triceps 4 ggr/v  20x3 per övning
- Simning 600 m gärna 2 ggr...
- Skickar med en länk på olika ben övn jag gärna ser er göra denna vecka!!
Pitchers skall pitcha minst 5 dgr denna veckan, 45 pitchar varje gång..  Börja gärna med långtoss!   Sedan vill jag att ni redan nu ställer in ert fokus på det ni skall göra till helgen!  Något vi kommer snacka om under vårt läger!

Catcher:  Block övn,  Blocka ner bollen framför dig, ta upp bollen snabbt, och sen kasta 10 ggr till varje bas!  Detta SKALL du göra 4 ggr denna veckan.. Tjejer nu är det inte långt kvar och det är dax att öka lite till i er träning!  Kommer snart presentera hur vårt schema ser ut de första dagarna i Clearwater!    Hoppas ni är taggade för detta!!// Mattias 


Namn: Malin Ellström

Ålder: 22 år

Klubb: Leksand Lumberjacks

Position nu: Catcher och 3B

Tidigare positioner: Pitcher och 1B

Började spela: Jag började spela när jag var 11 år. Började då i sommarskolan för baseboll och softboll som varade fem veckor under sommaren. Efter det så var jag totalt insnöad på softboll, så då blev det den sport jag valde att fortsätta med.

Antal timmar fys/v: Ca 10-12 timmar.

Antal timmar softboll/v: Det pendlar allt emellan 10-17 timmar i veckan och ibland mer. Men oftast så rör det nog sig om 12-14 timmar/vecka.

Antal timmar pitching/catching: Ca 5-7 timmar.

Har det varit stor skillnad i träningen nu mot innan du kom med i satsningen? Både ja och nej. I och med att jag tidigare gått på Baseboll- och Softboll Akademin och även vart över till USA och spelat på college så har träningen under tidigare år vart både intensiv och varierande precis som den är med projektet. Men den här satsningen är något helt annat med tanke på att den är skräddarsydd för oss 6 tjejer som är med, och verkligen höjer nivån ytterligare. Så jag skulle säga att denna träning är något tuffare och hårdare än tidigare, men det är ju precis det jag vill ha med tanke på att jag hela tiden vill bli bättre och få större utmaningar.

Vad motiverar dig som idrottskvinna: Det som motiverar mig är att jag vill bli bäst, det är inte svårare än så. Jag vill vara den personen som kan kliva ut på softbollplanen och representera både Leksand och Sverige och veta att jag är rätt person på rätt plats. Att jag kan känna mig självsäker och veta att jag står där jag står av en anledning. Det är hela tiden det som driver och motiverar mig för att nå dit.

Vilka är de tuffaste motgångarna du haft inom softboll och hur har du tagit dig igenom det? Det har ju helt klart vart några stycken, så som skador eller ett självförtroende som sviker en. Men de tuffaste motgångarna har nog vart de som är mentala. Det är ibland så lätt att se de negativa egenskaperna hos sig själv och fokusera på dem istället för att vända på saken och tänka vad jag kan göra för att ändra på det som går dåligt. Men genom åren så har jag lärt sig mer och mer att jobba med mig själv, och framför allt att lära känna mig själv och veta hur jag tar mig ur svackorna som kommer. Så det viktiga är att ha tålamod med situationen man befinner sig i, för att kunna koncentrera sig på hur man löser situationen på bästa sätt.

Vem inspirerar dig? Mina lagkamrater inspirerar mig. Att se dom ha drivet att hela tiden jobba hårt, och att ha viljan att förbättras och bli bäst är verkligen inspirerande.

Hur kändes det att bli uttagen till denna satsning? Helt fantastiskt roligt och spännande!! Jag kände direkt att detta var en utmaning jag ville och var beredd att ta mig an. En helt otrolig möjlighet att få utvecklas som både catcher och person. Jag är så otroligt tacksam och glad över att jag fått denna möjlighet att satsa på det jag älskar att hålla på med!

Vad får du prioritera bort för denna satsning? Jag får tyvärr inte lika mycket tid över till familj, vänner och fritid som jag hade innan. Men i och med varje ny möjlighet som ges så brukar man få ge upp något annat, och jag får ju mer tid till softbollen vilket är en stor och viktig del i mitt liv. Så jag tycker inte att det är så mycket jag måste prioritera bort, utan prioritera mer eller mindre av vissa saker.

Vad gör det värt det? Att jag får en chans att bli ännu bättre på att göra det jag älskar, att få spela softboll.

Hur fungerar kommunikationen mellan er i projektet? Jag tycker den är helt underbar mellan oss tjejer och tränare/ledare. Trots att vi befinner oss på olika platser långt ifrån varandra så har vi nästan daglig kommunikation och vi peppar och stöttar varandra hela tiden. Vi skapar en speciell gemenskap med varandra som jag tror att många skulle ha svårt med på grund av just avståndet till varandra. Vi har väldigt kul ihop, både när vi ses och när vi tränar på eget håll.

Tankar inför detta långa åtagande? Roligt!! Jag ser det som en utmaning hur långt jag kan gå inom softbollen.

Nästa del är Florida i oktober vad ser du mest fram emot? Att få fortsätta träna hårt och lära mig ännu mer. Att få träffa spännande personer som kan dela med sig av sin kunskap och sin erfarenhet, och att vi i vår tur får ta med det vi lärt oss med hem till Sverige.

Vad är dina tankar om att softboll kommit med igen på OS 2020? Fantastiskt och helt rätt att vår sport fått det utrymme den ska ha inom idrottsvärlden.

Tips till andra tjejer inom softbollen? Satsa allt du har hela tiden och våga ta vara på de möjligheterna som ges. Det är så himla mycket man lär sig och får uppleva inom denna sport, som man kommer bära med sig livet ut. Ha kul och att alltid jobba hårt, ingen dröm är för stor!

Publicerad: 2016-09-14

Senast uppdaterad: 2017-02-18

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se