Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll 2019

Här kommer nästa spelarpresentation på deltagarna i landslagsprojektet Softboll 2019


Namn: Vanessa Karadag

Position nu:

Jag spelar andra bas och pitcher, Shortstop

Tidigare positioner: Outfield

 

Började spela: 2010

Antal timmar fys/v: ca 12h i veckan (försökte räkna ut det men vet inte om det riktigt är så).

Antal timmar softboll/v: 8h (plus mer om jag kör extra själv).

Antal timmar pitching/catching: Jag försöker pitcha i ca 1h varje dag så det blir ca 7h i veckan.

Har det varit stor skillnad i träningen nu mot innan du kom med i satsningen? Ja, det har det verkligen. Jag tycker att träningarna har blivit mer seriösa och jag fokuserar och tar till mig allt bättre. Träningarna har även blivit tuffare och jobbigare vilket är mycket positivt. Mycket mer fysträning i både softbollträningen och utanför softbollen.

Vad motiverar dig som idrottskvinna: Mitt lag motiverar mig väldigt mycket, de puschar och hjälper till när de ser att jag känner mig nere och de hejar och klappar på när de ser att något går bra. Några personer som verkligen motiverar mig är Priya min coach, hon har alltid funnits där och pushat till 110%. Från dag 1 har jag alltid sagt att jag vill bli som henne och jag hoppas att en dag så kommer det hända! Mina föräldrar Maria och Slejman Karadag har alltid funnits där och motiverat mig och hjälpt mig när jag verkligen behöver det.

 

Vilka är de tuffaste motgångarna du haft inom softboll och hur har du tagit dig igenom det? Min tuffaste motgång med softbollen har nog varit mitt mentala. När man spelar softboll så behöver man verkligen det mentala på sin sida och det har nog varit en stor utmaning för mig. Jag har aldrig haft ett bra självförtroende eftersom jag blev mobbad när jag var mindre, jag har alltid försökt bygga upp det men inget jag har gjort har hjälpt. Men så började jag softboll och nu under åren så har jag sett att softbollen hjälpt mig med det. Inom pitchningen så måste jag verkligen stanna upp ibland och tänka "jag klarar det här och ingen är bättre än mig här uppe" för att få självförtroendet att sätta den här pitchen. Ibland fungerar det och ibland inte men det är något jag måste träna på.

Vem inspirerar dig: Inom pitchingen är det Michele Smith och Jennie Finch, de är helt fantastiska pitchers som verkligen inspirerar mig. Sen finns det en tjej som heter Isabella Picard som också är en softbollspelare som inspirerar mig.

Hur kändes det att bli uttagen till denna satsning: Det känns helt underbart, jag är så tacksam och så hedrar att bli uttagen till detta. Jag kan inte riktigt sätta ord på hur jag känner! Helt underbart!

Vad får du prioritera bort för denna satsning? Jag har fått prioritera bort mina kompisar och ibland min familj för den här satsningen.

 

Vad gör det värt det? All erfarenhet jag kommer att få. Vänner kommer och går men det gör inte en sådan här chans. Så den uppoffringen är helt klart värt det om det betyder att jag kommer att få lära mig saker av de bästa inom sporten.

Hur fungerar kommunikationen mellan er i projektet? Jag tycker att kommunikationen fungerar super. Vi peppar verkligen varandra och stöttar varandra. Eftersom jag är ensam i min stad så tycker jag att det är väldigt skönt att se dessa selfies som vi lägger ut efter vi har tränat så att man blir peppad till att verkligen fortsätta och göra det här.

 

Tankar inför detta långa åtagande? Det kommer att bli sjukt roligt och mycket lärorikt!

 Nästa del är Florida i oktober vad ser du mest fram emot? Att bara få åka till USA är en dröm som blir verklig men att man även ska träffa en idol gör det bara mer spännande. Jag ser fram emot att få lära mig av en av världens bästa pitchers. För att var helt ärlig ser jag fram emot allting!

Vad är dina tankar om att softboll kommit med igen på OS 2020? Jag tycker det är så sjukt roligt! Detta gör så att man har ett mål framför sig och om man kämpar tillräckligt hårt så vem vet, kanske man står där 2020 i Tokyo!

 

Tips till andra tjejer inom softbollen? Ha roligt!! Det tror jag alla säger men det är viktigt att ha roligt i den här sporten för om du inte har roligt så kommer det inte gå bra när du spelar!

Drömmar går i uppfyllelse med lite blod, svett och tårar! Om din dröm är att komma med i landslaget, så sluta ALDRIG att kämpa. Om du verkligen vill något så se till att DU är den nästa som ska in i landslaget. Kämpa för din dröm och ge aldrig upp.

Publicerad: 2016-09-19

Senast uppdaterad: 2017-02-18

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se