Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

J-SM och U-SM avgjort

J-SM och U-SM i baseboll avgjorda på Örvallen helgen som var.

U-SM lördagen den 24/9:

Det var mycket ovisst inför semifinalerna då det inte fanns någon favorit i år och det märktes i båda semifinalerna som var väldigt jämna och skulle ha kunnat sluta hur som helst men till slut lyckades Stockholm vinna över City/Kungsängen i semifinal 1. I den andra semifinalen hade Sundsvall ledningen från början till slut men det blev väldigt spännande i sista inningen då Rättvik nästan kom i fatt då man hade baserna fyllda med vinnande poäng på 1:a bas men med ett par bra pitchar av Sundsvalls pitcher så lyckades dom stänga inningen och vinna matchen.

I matchen om 3:e pris var Rättvik lite starkare än City/Kungsängen och kunde vinna bronsmedaljen. Finalen blev en märklig historia då Sundsvall började med att ta 10 poäng i början av matchen och lede stort men sen slog Sundsvall i handbromsen och Stockholm lyckades nästan komma i kapp när Sundsvall igen exploderade och tog 9 poäng och vann på 20-10. Stort grattis Sundsvall till U-SM guldet. Årets MVP gick till Oscar Jerfsten efter slagit in 6 RBI och 1 HR i finalen.

Resultat: 1a: Sundsvall 2a: Stockholm 3a: Rättvik och 4a: City/Kungsängen, alla matcher har varit jämna och spännande, stort grattis till Sundsvall till segern.


J-SM söndagen den 25/9:

Efter några timmars sömn var vi nere på Nya Örvallen igen och precis som under U-SM hade vi ett fantastiskt väder igen. Vi förväntade oss lite mer publik, då Sundbyberg själva skulle vara med och slås om medaljerna. I den första semifinalen var favoriten Stockholm överlägsen och vann lätt mot Sundsvall. Anmärkningsvärt från denna semifinal var Max Hills uppvisning i näst intill perfekt pitching, 1 walk, 1 hit, 1 ground ball och fantastiska 14 strikeout på 5 innings, grymt imponerande. Det var Rättvik och Sundbyberg som spelade den andra semifinalen som blev lite ojämn då Rättvik fick en mycket bra start och kunde hålla undan och ta sig till final mot Stockholm. Sundbyberg lyckade senare på eftermiddagen kriga ned Sundsvall och vinna bronsmedaljen. Man kan summera finalen med följande: En dålig inning av Rättvik som släppte i från sig 8 poäng i andra inningen och mycket bra pitching av Stockholms pitcher Arvid Carlstedt som också fick priset som MVP efter ha kastat 13 strickout samt endast släppte ifrån sig 1 poäng under 7 innings. Stort Grattis Stockholm till J-SM guldet 2016.


 

Fler bilder från helgen.
Skribent: Björn Johansson Sundyberg

Publicerad: 2016-09-22

Senast uppdaterad: 2017-02-18

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se