Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll 2019

Nästa presentation av projektets deltagare är av Amanda Wallén från Enköpings BSK

Namn: Amanda Wallén

Position nu:  Jag spelar mest som pitcher och 3:e bas men vet hur man spelar andra positioner. Tidigare positioner : Förut så spelade jag mest 3:e bas och outfielder men fick spela lite överallt.Började spela :  Jag började spela softboll 2006 


Antal timmar fys/v: ca 7 h

 Antal timmar softboll/v: Jag tränar ca 6 h i veckan med laget, ibland blir det lite extra om det är något jag vill träna lite mer på. Antal timmar pitching/catching: Det blir ca 4 - 5 h+ matcherHar det varit stor skillnad i träningen nu mot innan du kom med i satsningen? Både ja och nej, jag brukar träna styrka och kondition utanför softbollen mest under vinterhalvåret då softbollen inte har en lika intensiv säsong.Men med träningsprogrammen vi får nu så har det blivit mer regelbundet och året om. Vad motiverar dig som idrottskvinna: Det som motiverar mig i softbollen är att det är en rolig och unik sport som jag brinner för och att man aldrig är färdiglärd, man lär sig nya saker varje gång man sätter på sig handsken.Vilka är de tuffaste motgångarna du haft inom softboll och hur har du tagit dig igenom det: Jag skulle nog sega att det tuffaste motståndet jag har haft är att ta sig i genom de jobbiga tiderna när man helst vill ge upp och krypa under en sten och bara skita i allt. Men med mycket vilja, underbara lagkamrater och stöd hemifrån var det bara att palla sig till träningarna och göra de bästa av situationen.Vem inspirerar dig: Jag skulle säga att det är våran coach Ingrid, för hon har stöttat mig i vått och torrt och har hjälpt mig komma så här långt i softbollen.Givetvis även alla amerikanska pitcher coacher vi haft under dess år som jag har pitchat som har hjälpt mig att förbättra min pitchning.Hur kändes det att bli uttagen till denna satsning? Det känns otroligt kul att få chansen att vara med i denna satsning och få sätta all på prov vad man kan och läsa sig massor med nya saker.Vad får du prioritera bort för denna satsning? Med ett fulltids jobb och vanliga träningar skulle jag nog säga att jag prioriterar bort en del av min fritid.Vad gör det värt det?  Eftersom jag gör detta av frivilja och det verkligen är något jag brinner för så blir det bara en omprioritering av fritiden.Hur fungerar kommunikationen mellan er i projektet? Det funkar bra, vi har en chatt på Facebook som vi skriver i och en aktiv grupp där vi ständigt peppar varandra att träna och uppmuntrar varandra att fortsätts kämpaoch vi är ett underbart gäng med trevliga människor.Tankar inför detta långa åtagande? Det ska bli kul att få satsa på något så stort och så lång tid som 4 år, och den möjligheten att få vara med om den är enormt spännande.Nästa del är Florida, vad ser du mest fram emot?  Jag ser fram i mot att få träna massor och få utveckla pitchnigen och lära mig massor om softbollen och träning i allmänhet.Vad är dina tankar om att softboll kommit med igen på OS 2020? Det är underbart. Man får verkligen visa vad sporten har att erbjuda och att det går att ta sig så högt även i en liten sport som svensk softboll.Tips till andra tjejer inom softbollen?Det är bara att fortsätta kriga. det finns inget som stoppar om man lägger ner allt man har på det man vill uppnå.Satsa järnet och go for it! 

 

Publicerad: 2016-10-05

Senast uppdaterad: 2017-02-18

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se