Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Reentry för Thomas

I knappt två månader har Thomas Claesson nu jobbat på SBSFs nya kansli som ligger på Södermalm i Stockholm.

- Det är kul och en förmån att få vara tillbaka igen som anställd av SBSF säger Thomas.

Fokus första tiden har varit att få koll och ordning på vår ekonomi, stämma av alla rutiner när Thomas nu tar över efter Örjan. Nu mer sitter vi i Idrottens Hus på vid Skanstull i Stockholm tillsammans med cirka 35 andra förbund och Riksidrottsförbundet och SISU-Idrottsutbildarna, vilket ger goda möjligheter till samarbete med andra förbund.
Som närmsta kontorsgrannar finns Cricket och Casting.

För er som inte känner till Thomas bakgrund så kommer han från ”Basebollfamiljen” Claesson från Stockholm. Thomas har varit aktiv inom Stockholmsklubben sedan 2000 och givetvis spelat baseboll sedan barnsben. Thomas har varit assisterande förbundskapten till kadettlandslaget, materialare och lagledare till Junior och seniorlandslagen i baseboll. Han har arbetet i Förbundsstyrelsen de senaste 2 åren, men avgick vid höstens extra stämma med tanke på den tjänst han fått på kansliet.
Han har tidigare varit anställd 2002-2007 på halvtid på SBSF kansli och har sedan 2002 fram till sista oktober jobbat på Svenska Danssportförbundets kansli, först halvitid parallellt med jobbet på SBSF sen heltid. Thomas har ett brett kontaktnät i huset och kunskap kring vad det innebär både föreningsmässigt och förbundsmässigt att vara en del av svensk idrott.

Denna kompetens plus erfarenhet och kunskap om hela Baseboll och Softboll Sverige gör att vi ser väldigt ljust på framtiden även om det innebär ett stort jobb för så väl Thomas, Förbundsrepresentanter och inte minst föreningarna att få Svensk baseboll och softboll att växa och utvecklas i linje med de gemensamma målen Svensk idrott har satt upp.

De utmaningar som står närmst på tur är att följa upp det arbete vi gjort med utvecklingsplanen kring idrottslyftet och hjälpa föreningarna med deras utvecklingsarbete, både inom ramen för idrottslyftet och i stort.

- Det ska också bli intressant att fortsätta resan vi har börjat med våra långsiktiga planer och strategidokument som vi jobbat med de senaste åren, samt att kunna stötta och hjälpa föreningarna i arbetet med att förankra våra strategier även där, fortsätter Thomas på frågan vad som står för dörren inför 2017.

Det är det som gör det så viktigt att alla föreningarna närvarar eller ser till att via rätt kanaler framföra sina synpunkter vad gäller vår utveckling.

Thomas når ni på thomas.claesson@baseboll-softboll.se eller på telefon 08-699 65 35.

 

Nu laddar vi inför jul och passar på att önska er alla en god jul och ett gott nytt år.

Publicerad: 2016-12-21

Senast uppdaterad: 2017-02-18

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se