Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Inomhus-SM Softboll 2017

Nu har inomhus-SM dragit igång och vi kommer att uppdatera hemsidan allt efter som turneringen fortskrider.


Du kan följa turneringen live via bambuser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och även kolla play-by-play på iScore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Leksand - Enköping 3-1
Första matchen i turneringen blev en riktig rysare – båda lagen spelade riktigt bra och det blev en tuff duell. Både Enköpings My Törnblom och Leksands Karin Hjelm gjorde ett fenomenalt bra jobb i pitchercirkeln. Vi fick se två vakna lag som drog fördel av motståndarens varje misstag och det var Leksands rutin som till slut avgjorde matchen som slutade 3-1 till Leksand. 
Turneringens första homerun stod My Törnblom för. 


 

Skövde - Söder 12-0
iScore  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I turneringens andra match möttes Skövde och Söder. Söder ställer upp med ett lag nästa helt bestående av unga lovande spelare förstärkta av några mer rutinerade tjejer. Även om Söders tjejer gjorde ett bra jobb så var det ändå Skövdes större rutin som gjorde att de kunde ta en relativt komfortabel vinst med 12-0.


 

Enköping-Skövde 4-6
iScore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ännu en spännande match där Skövde och Enköping spelar riktigt jämnt. Bra slagning av båda lagen där Enköping slog hela 7 hits och även om Enköpings pitchers gjorde ett bra jobb och bara släppte 4 hits på hela matchen så var 3 av dom homeruns. Nina Sarajärvi, Ann-Sofie Molin och Vanessa Karadag noteras för var sin homerun. Matchen slutar 6-4 till Skövde.

 

 

Söder-Leksand 3-21
iScore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Leksand kunde ta en komfortabel ledning direkt i matchen. I fjärde inningen började dock Leksand få lite problem med pitchingen och gjorde några skakiga defensiva spel som Söder kunde utnyttja på ett riktigt bra sätt. Men trots att Söder jobbade på bra och trots mycket bra pitching från Margareta Ödman-Eriksson så kunde man aldrig riktigt komma in i matchen. När det var dags för Leksand att gå upp och slå igen fick dom verkligen fart på slagträna och kunde utöka ledningen rejält och matchen slutade 21 – 3 till Leksand.


 

Söder-Enköping
iScore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Matchen mellan Söder och Enköping började riktigt jämnt men trots att Paulina Landin pitchar riktigt bra för Söder så blir det Enköpings större erfarenhet och så klart även bra pitching från både My Törnblom och Amanda Wallen som till slut gör att de kan dra ifrån rejäl och vinna matchen med 3-13.
Dagen första match bjöd även på flera fina homeruns, Amanda Wallen (Enk), Paulina Landin (Söd) och Kelsey Brown (Söd) noteras alla för en homerun. 


 

Skövde-Leksand
iScore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inför grundomgångens sista match mellan Skövde och Leksand är det redan klart att det är just dessa två lag som kommer att mötas i finalen. Båda lagen passar nu på att låta sina mer orutinerade pitchers få speltid och viktig matcherfarenhet. Det blir en händelserik match med många insprungna poäng.
Matchen ser flera gånger ut att väga över till Leksands fördel, men Vanessa Karadag (Skö) slår en 3-run homerun Lina Larsson (Skö) slår en grand slam homerun och matchen slutar oavgjort med 10-10.

Nu säger så klart vän av ordning att en sofbollmatch inte kan sluta oavgjort, men efter konferens tillsammans med tävlingsledningen och lagen togs beslutet att matchen avlutas som oavgjord och slanten får avgöra vilket av lagen som får hemmafördel i finalmatchen. 


 

Final
Skövde - Leksand 1-8
iScore  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Finalmatchen blev precis så spännande som vi hade hoppats. De båda lagen bjöd på en väldig välspelad och tight match. Inga poäng togs i de första två iningarna, sen plockade Skövde matchens första poäng i tredje och i de två kommande inningarna tog Leksand ett poäng i varje. En bit in i matchen börjar Skövde få jobba lite mer med pitchingen medan Leksands Karin Hjelm pitchar en stabil match. Leksand skapar ett övertag genom två stycken homeruns av AnnaKarin Solén Westling (Lek) och Lina Busk (Lek) och detta övertag drygar man sedan ut och vinner med 8-1. 


Publicerad: 2017-02-05

Senast uppdaterad: 2017-02-18

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se