Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Nya Förbundskaptener

Styrelsen har via Stabsgruppen för landslag i SBSF, valt att utse en ny Förbundskapten för Seniorlandslaget i Baseboll. Efter en urvalsprocess har valet fallit på Jim Sasko. Jim är idag coach för Sundbyberg Heat.

Jim var tidigare förbundskapten på 90-talet och även assisterande coach under början av 2000-talet. Jim kommer att presentera sig närmare under Förbundsmötet i Stockholm 25e Mars.

Peter Malm, Ordförande i Stabsgruppen kommenterar:
- ”Jim Sasko får ett uppdrag att skapa en strategi för hur vi skall identifiera och utveckla Svenska basebolltalanger samt bygga en Senior-landslagsverksamhet som på sikt återkommande nosar på topp 3 placeringar i EM”. ”Vidare så vill Stabsgrupp och Styrelse framföra ett stort tack till Rickard Reimer och de assisterande coacher som nu slutar efter att ha tagit upp Sverige från B-poolen och levererat ett godkänt resultat i senaste EM.”

”Samtidigt har vi också bytt kapten för U15, där Oskar Vejkdal Thorsberg har fungerat som huvudman under ett par år. Vi är ju för närvarande inte med i EM-turneringar med denna åldersgrupp, men det behövs en ledare ändå för läger, kartläggning och samarbete med Ungdomsutskottet och Juniorlandslag. Valet har här fallit på Olle Öijen från Karlskoga.

Softboll-landslaget och U18 baseboll leds fortfarande av Mattias Grimstoft resp. Björn Johannessen.

Stabsgruppen söker för närvarande även en förbundskapten för Juniorer Softboll

Publicerad: 2017-03-21

Senast uppdaterad: 2017-03-21

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se