Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Gemensamt landslagsläger på Bosön

Helgen 17-19 november hölls ett läger för både Softboll och Baseboll på Bosön i Stockholm, med betoning på fys och rörlighet. Båda landslagen tränar för att kunna nå en hägrande OS-plats 2020, och dessförinnan de OS-kval som spelas 2019.

För att förbereda oss för dessa utmaningar har förbundskaptenerna Jim Sasko och Mattias Grimstoft valt att samarbeta kring mycket av det som behöver göras fram tills dess.

Den första delen i detta var ett gemensamt inomhusläger med fokus på att bygga upp den fysik och smidighet som är en förutsättning för att bli en bättre spelare.
Träningsprogrammet som har utarbetats till stor del av Magnus Pilegård och Björn Johannessen, gicks igenom och alla fick prova på alla moment och dessutom utfördes tester av vilken nivå varenda spelare står på nu inom Rörlighet, Styrka, Explosivitet och Kondition.

Nya tester planeras för ett uppföljningsläger i januari och spelarna har fått träningsprogram att följa tills dess.

Deltagarna som är utvalda av förbundskaptenerna, utgör en större grupp som ska följas fram till 2019 även om det kommer att ske förändringar i dessa grupper under tiden.

Det var mycket roligt att se dessa unga spelare prestera mot ett gemensamt mål!Publicerad: 2017-11-29

Senast uppdaterad: 2017-11-29

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se