Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Förtjänsttecken instiftat

Vid styrelsemötet 1-2 december beslutade styrelsen att instifta ett förtjänsttecken att dela ut till de organisationsledare som engagerat sig inom förbundet. Första utdelningen av förtjänsttecken sker vid årsmötet i mars.

Förtjänsttecknet är för organisationsledare inom förbundet för att uppmärksamma de som jobbar och har jobbat för våra idrotter utanför plan.

Förtjänsttecknet finns i tre valörer guld, silver och brons, där det krävs att man engagerat sig olika länge för att nå de olika nivåerna.

Ledarnivå
Brons
Silver
Guld
Föreningsnivå
10 år
20 år
25 år
Distriktsnivå
6 år
12 år
18 år
Förbundsnivå
4 år
8 år
12 år
Internationellt
3 år
6 år
9 år

Styrelser i föreningar, distrikt och förbund kan föreslå personer på en fastställd blankett som ska innehålla de meriter som åberopas. 

För att förslaget ska godkännas krävs enhälligt beslut av förbundsstyrelsen.

För att underlätta beslutsfattandet finns en rådgörande poängskala där olika positioner ger olika många poäng. Där det krävs ett visst antal poäng för att komma upp i de olika valörerna.

Vid samtidiga uppdrag på olika nivåer (klubb, distrikt eller SBSF centralt) ger alla uppdrag poäng. Vid samtidiga uppdrag på samma nivå räknas endast det uppdrag som ger mest poäng.

Poängskala ska vara ”rådgivande” och gäller utmärkelser upp till och med silvernivå, på guldnivå sker individuella bedömningar.

Ansökningarna ska vara SBSFs kansli tillhanda senast 1 februari för behandling inför kommande årsmöte, där tecknen delas ut.

Samtidigt beslutades att återuppliva det arbetet som initierades för flera år sedan om att upprätta en Hall of Fame inom förbundet.Publicerad: 2017-12-06

Senast uppdaterad: 2017-12-06

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se