Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Dokumentation från Verksamhetskonferensen

Årets verksamhetskonferens var välbesökt med 23 av förbundet 29 föreningar representerade på något sätt. Nu finns dokumentationen från helgen att ladda hem.

Dagen började med en presentation av säsongen 2018 års licenssiffror och vad vi tror oss kunna läsa ut av dem.
För första gången sedan 2001 är vi fler än 1000 licensierade spelare.
Av de 1003 licensierade spelarna, var det 575 spelare som hade licens även 2017. Det innebär att vi rekryterat 428 "nya" spelare till vår verksamhet, nya i form av att de inte hade licens 2017, men kan ha haft licens tidigare. Dock betyder det också att vi tappat 330 spelare från 2017 som inte förnyat sin licens.

I vår verksamhetsplan har vi satt det gemensamma målet att vara 700 licensierade spelare i åldern 7-19 år efter säsongen 2019. Under 2018 var det 569 spelare i den åldersgruppen. Om alla föreningar med licensierade spelare behåller sina spelare från 2018 och rekryterar 6 nya i aktuell åldergrupp når vi vårt gemensamma mål.

Björn Johannessen pratade om ledarutbildningar och vikten av att ha utbildade ledare, och följdes upp av Maria från SISU-Idrottsutbildarna som berättade om den nya utformningen av Plattformen, som byter namn till "Grundutbildning för tränare" och blir en del av vår stegutbildning, där SISUs utbildningar blir obligatoriska för att komma vidare i vår utbildningsstege.
Läs mer om "Grundutbildning för tränare" här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Extern sida)

Camran Hanson presenterade ett nytt förslag för domarverksamheten i landet, och förslag på nya klassificeringar och utbildningar.

Vårens utbildningar presenterades, och Derrick Picha presenterade arbetet som Sundbyberg och Stockholm gjort kring Hit, Pitch and Run, som ett koncept för att hålla kvar spelare i vår verksamhet.

Efter lunch var en dragning kring de olika utredningar som RF fått i uppdrag att genomföra och resultaten av dem och hur det kan komma och påverka vår verksamhet.

Stabsgruppen fanns på plats och berättade om arbetet med att tillsätta nya förbundskaptener, innan Jim Sasko, förbundskapten för seniorlandslaget i baseboll, presenterade hur han jobbar och ser landslaget som vårt gemensamma lag och att vi, medlemsföreningarna i SBSF, gemensamt behöver hjälpa våra landslag att utbilda och utveckla våra spelare för att få så bra landslag som möjligt.

Jonny Edgren presenterade den verksamhet som herr-softbollen genomfört i landet och hur det skulle kunna vara en möjlighet att rekrytera och behålla spelare.

Efter dessa informationspass var det deltagarnas tur att jobba, i form av grupparbeten inom distrikten i första hand, och sen över distriktsgränserna.

  • Frågeställningarna som diskuterades var:
  • Hur jobbar vi i vår föreninge med att rekrytera och behålla aktiva
  • Hur kan vi samarbeta bättre mellan föreningar?
  • Vad behöver vi då gemensamt göra i vårt distrikt?
  • Vad blir/är viktigt för baseboll/softboll att jobba vidare med framåt?

Ordmolnet ovan är sammanställningen av vad vi behöver jobba vidare med framåt.

Samtidigt som den stora konferensen hölls, träffade styrelsen föreningarna en och en för att möta föreningarn och se vad behovet i föreningen är.

Under middagen på kvällen delades en massa priser ut för säsongen 2018, dessa presenteras i en egen nyhet.

Söndagen innebar Seriekonferens och ordförandemöte.

Stort tack till alla som var med och bidrog under helgen, undertecknad tar med sig två fraser från helgen lite extra mycket.

"Det enda som ska slås ut inom våra idrotter är bollen." och "Mer spel - Färre mil i bil"

Presentationer från helgen, och sammanställning av eftermiddagens grupparbeten finns att ladda hem nedan.

 

Publicerad: 2018-12-03

Senast uppdaterad: 2018-12-03

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se