Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Baseboll: Seger i kvällssolen.

Lagom till Sveriges match under tisdagskvällen sken solen upp och den fullsatta läktaren fick sen en spännande match som Sverige vann med 3-2 över Belgien.

Sverige tog ledningen direkt i första inningen med att ta till vara på en walk till matchens förste slagman, Alfred Glavå. Belgarna kvitterade sedan i botten av andra inningen till 1-1.


Efter det följde två poänglösa innings innan Sverge kunde ta ytterligare ett poäng i toppen av 5:e inningen och sedan i 6:e.
Inför 7:e och sista inningen ledde Sverig med 3-1 när det bar Belgiens tur att upp och slå. En leadoff dubbel satte lite nerv i matchen, men det följdes upp av två markbollar till 2:a bas, där två brända byttes mot ett poäng för Belgien då löparen avancerade en bas per bränd.
Matchen avslutades sen till publikens förtjusning med en strike out.

Läs Boxscore från matchen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I den tidiga matchen möttes Schweiz och Israel, där Israelerna gick vinnande ur kampen med vinst 8-2. Boxscore från matchen finns att läsa här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

De svenska killarna är nu 1-1 i matcher och möter Schweiz på onsdagskvällen 18.30. 

2019-07-09 - Bra spel räckte inte hela vägen till vinst.


De svenska juniorerna mötte i första matchen Israel i en välspelad match inför fulla läktare. Sverige spelade bra, men Israelerna spelade bättre och vann med 7-4.

Inför fulla läktare på Örvallen invigdes turneringen med first pitch av representanter från Israels ambassad och Sundbyberg kommun. 

Machen var poänglös fram till botten av 4:e inningen när Israel lyckades ta ett poäng, och drygade sedan ut ledningen i botten av 5:e inningen med ytterligare 4 poäng. Med två brända lyckades sedan Sverige reducera ställningen i toppen av 6:e inningen till 3-5. Inför 7:e och sista inningen ledde Israel med 7-3, och de svenska laget behövde ta minst 4 poäng. Något man tyvärr inte lyckades med, och Israel vann matchen med siffrorna 7-4.


Matchen var välspelad, av båda lagen, helt utan errors och Leo Bristow pitchade 4.2 innings och hade 9 strikeouts. Alfred Glavå stod för två av Sveriges fem hits under kvällen, varav den ena var en dubbel.

Läs Boxscore från matchen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

I måndagens första match besegrade Storbritannien Schweiz med 10-8, boxscore från den matchen finns att läsa här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nu tag i kväll, då man möter Belgien klockan 18.30 på Örvallen.

Följ matcherna via https://www.baseballstats.eu/2019/sundbyberg/schedule.php Länk till annan webbplats.

2019-07-07 - Junior EM startar i morgon

Junior EM-kvalet i baseboll startar i morgon, måndag, men de svenska killara har varit samlade sen i torsdags för att träna och spela ihop sig. Vi har pratat med Förbundskapten Björn Johannessen inför turneringen.

Du har nu haft laget samlat i tre dagar för träning och matchning, vad har du som förbundskapten fått ut av dessa dagar?
- Vi har en bra kurva som går uppåt, killarna lär känna varandra på planen mer o mer för varje dag. Vi har fått många svar på hur vi ska matcha laget under de 2 träningsmatcher vi har spelat.

Ni är fem lag som slåss om en plats i nästa års JEM, vilka ser du som favoriter här i den svenska gruppen?
- Det är väldigt svårt att välja något lag som är favorit när vi inte vet så mycket om vilka spelare som kommer, det kommer vara fem jämna lag och det kommer vara tighta matcher.

Och svårast motståndet blir?
- Svåraste motståndet? Israel, i och med att vi inte har en aning om vilket lag dom kommer med. På tisdag kommer vi veta mer om vilka lag som har bäst chans att vinna turneringen...då har vi sett alla spela!

Vi önskar Björne och hans ledarstab tillsammans med spelarna ett stort lycka till den kommande veckan.

JEM-Kvalet spelas på Örvallen i Sundbyberg med två matcher per dag. Matchstart 14.00 och 18.30, där Sverige spelar de sena matcherna varje dag utom torsdagen då man är spellediga.

Matcherna kommer gå att följa via CEBs hemsida https://www.baseballstats.eu/2019/sundbyberg/schedule.php Länk till annan webbplats. och kommer att webbsändas via Sundbyberg Heats Youtube kanal https://www.youtube.com/channel/UCcjCxWAhhHgdqRqtUfAPahg Länk till annan webbplats.


Publicerad: 2019-07-10

Senast uppdaterad: 2019-07-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se