Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Internationell softbollturnering för herrar

För tredje året arrangerar Venezuela Softball Club en softbollturnering i fastpitch för herrar på Albys softbollplan. Detta året arrangeras turneringen 28-29 september i samarrangemang med Alby Stars med fyra svenska lag och ett lag från Holland.

Venezuela Softball Club är den klubb i Sverige som satsar hårdast på att etablera herrsoftbollen i Sverige, och nu märker arrangörerna av ett uppsving:

- Vi märker att det jobbet vi har gjort med att promota Softbollen börjar ge fina resultat, och därför ville vi passa på att uppgradera turneringen och satsa internationellt, förhoppningsvis väcker detta ännu mer intresse för idrotten, säger Rafael Campos Viloria från arrangörsklubben.

Venezuela Softball Club arbetar hårt med att marknadsföra både sin förening och grenen herrsoftboll på sina sociala medier, och tillsammans med gott samarbete med landslagsledningen, goda kontakter ute i Europa och regelbundet spel gör detta att de har lyckats få en hög klass på årets turnering.


Årets turnering omfattar 13 matcher på två spelplaner. De deltagande lagen är Venezuela SC, Alby, Los Nicas och Göteborg som får sällskap av ett laf från Holland. För att lyfta turneringens kvalitet ytterligare har man även rekryterat in pitchers som skall stötta övriga lag vid behov.
- Vi har en pitcher från Spanien, en från Tyskland och en från England som kommer att spela med VSC eller andra svenska lag vid behov. Totalt har vi sex utländska pitchers i turneringen. Detta för att vi ska lyfta nivån på turneringen och för att svenska lag ska möta bra pitching och försätta utvecklas, säger Rafael Campos Viloria.

Totalt deltar 11 olika nationaliteter i turneringen som kommer livesändas på Venezuela Softball clubs Youtubekanal: https://www.youtube.com/channel/UCB9IEDMYi8C6pz2ZONdsHag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Matcherna spelas från lördag klockan 10:00 med sista matchstart lördag 16:05.
På söndagen börjar turneringen 09:00 och finalen går 14:10.

Det är tredje gången som klubben arrangerar turneringen och de har fått gott stöd redan från start av Stockholms Baseboll och Softboll Förbund som sponsrat turneringen från första upplagan. Förhoppningsvis kommer denna turneringen vara ett bra komplement till Baltic Open som en bas för svensk herrsoftboll.

Publicerad: 2019-09-25

Senast uppdaterad: 2019-09-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se