Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Umeå spelar i Elitserien 2020

Elitserien utökas till åtta lag med ett lag i norr. Umeå tackade ja till Tävlingskommitténs förfrågan om spel i Elitserien och Juniorserien 2020.

Efter att Los Nicas som vann Regionserien tackat nej till spel i Elitserien fick Umeå frågan. Klubben som åkte ur Elitserien för 20 år sedan har nu tackat ja till spel i Sveriges högstaliga för baseboll. Blue Harriers har under de senaste fyra säsongerna i Regionserien utvecklas stadigt. Enligt Niklas Edlund, spelande tränare 2019, beror det på den goda kulturen klubben har. Spelarna har jobbat hårt och hjälper konstant varandra med tips, säger Edlund.

Målsättningen i år är främst att förankra sig i svensk basebolls finrum. Man vill enligt Edlund bygga en stabil trupp med hemmafostrade spelare. Man vill se till att man får en bredd på seniornivå så att man inte förlitar sig allt för mycket på ett par spelare. Mycket fokus i år kommer även att läggas på juniorverksamheten.

Spelarna i seniorlaget har velat ta klivet upp en längre tid men klubben behövde känna att de klarar av kravet på lag i juniorserien. Något de nu känner att de gör. Uppflyttningen blir även en liten extra knuff i deras arbete med att bygga en stark barn- och ungdomsverkasmhet. 

SBSF ser fram emot att se Umeå i Elit- och Juniorserien kommande säsong och önskar de lycka till.

Publicerad: 2019-12-02

Senast uppdaterad: 2019-12-02

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se