Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Presentation av nya förbundskapten för damsoftboll, Jonna Källström

Hej softboll-Sverige! Dom flesta utav er känner nog redan mig eller vet vem jag är men jag skulle vilja presentera mig själv och vår landslagsplanering framöver.

Jag heter Jonna Källström och är 27 år gammal. Jag bor i dagsläget i Eskilstuna men min basebollkarriär började i Västerås och min softbollkarriär började i Enköping. Jag har vart utomlands i många år där jag både har spelat och coachat softboll och baseboll. Under min coaching-karriär har jag mest hållit mig till Orlando, Florida där jag öppnade mitt eget företag som softbolltränare. Jag tog sen ett miljöbyte och åkte till Perth, Australien för att spela och coacha i 7 månader innan jag kom tillbaka till Sverige. 2018 började jag som assisterande coach för juniorlandslaget och 2019 tog jag över som head coach. Nu har jag även fått äran att ta över damseniorverksamheten i Sverige och jag är otroligt tacksam! Jag skulle vilja presentera lite framtidsplaner för er så alla känner att dom har koll på vad som ska ske framöver. 

Tanken är att jobba gemensamt med en junior och seniortrupp för att vi ska kunna jobba fram ett starkt och brett program för hela vår damsoftboll verksamhet. Vi har startat en bred satsning för våra juniorer och vi ska nu bygga vidare uppåt. Vi kommer ha en stor ledarstab som jobbar tillsammans men vissa kommer ha mer fokus på juniorer medans dom andra kommer ha mer fokus på våra aktiva seniorer. Namnen på dessa ledare kommer vid ett senare skede. Mer information om upplägg och tankar kommer att komma till alla klubbar under januari månad då vi hoppas på att kunna jobba gemensamt med er till en starkare framtid inom svensk softboll! 

Årets preliminära planering:

Öppen try-out (Senior/Junior)
När: 6de januari 
Tid: 12.00-18.00 
Var: Eskilstuna 
För vem: Öppen för 

ALLA

 seniorer och juniorer 

Anmälan
Länk till annan webbplats.

Intresseanmälan - KAN INTE DELTA

Länk till annan webbplats.


Landslagsläger (Senior/Junior) 

När: 8-9de februari 
Var: Enköping 
För vem: För inbjudna spelare 

Baltic Open 

(Senior/Junior) 

När: Prel. datum 15-17de maj 
Var: Skövde 
För vem: För inbjudna spelare 

Sommarturnering
När: juni 
Mer information kommer senare 

Fysläger (Senior/Junior) 

När: Oktober/november 
Var: Bosön, Stockholm 
För vem: För inbjudna spelare 

Landslagsläger (Senior/Junior)
När: 5-6de December 2019 
Var: Prel. Örebro 
För vem: För inbjudna spelare 

Det kommer även att hållas ett juniorbreddläger i Sundsvall i början utav mars och ett i Örebro i november där vi vill att alla våra juniorer deltar. Ledare från landslagsstaben kommer att vara med och leda dessa breddläger. 

Tack så mycket! 

Jonna Källström 
Förbundskapten Dam Softboll

Publicerad: 2019-12-07

Senast uppdaterad: 2019-12-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se