Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Olycksfallsförsäkring

Hur säsongen 2020 kommer att se ut vet vi inte ännu, men vi vill påminna om att licensiera spelarna så att de omfattas av en olycksfallsförsäkring nu när träningarna startar upp ute i landet.

Tävlingslicensen är ett krav för att spela sanktionerade matcher under säsongen, men innehåller även en olycksfallsförsäkring om skadan skulle vara framme vid träning eller match. Eftersom vi ännu inte vet hur säsongen kommer att se ut kring tävlingar, vill vi påminna om den Motionslicens som går att lösa för spelare.

Motionslicensen omfattar samma olycksfallsförsäkring som tävlingslicensen men kostar endast 100 kr. När säsongen sen kommer igång, går det att komplettera och söka en tävlingslicens för aktuella spelare. Då betalar man in mellanskillnaden (250 kr) för licensen.

Tävlingslicens - Gäller både vid match och träning

Försäkringen gäller för olycksfallsskador som inträffar när spelaren deltar i match, organiserad träning eller prova-på verksamhet anordnad av Svenska Baseboll- och Softbollförbundet, dess distriktsförbund eller förening. Den gäller också under direkt färd till och från dessa aktiviteter. Om en aktivitet sker på annan ort än hemorten (även utomlands), gäller försäkringen också under resor och vistelse i samband med denna.

Utländska aktiva

Aktiva utanför EU- och EES-länderna som representerar svenska föreningar har inte rätt till offentligt finansierad vård i Sverige.

För dessa aktiva kan kostnaden för vård och behandling blir hög.

Komplettera gärna med försäkring för utländska medborgare K97 som dygnet runt ger kostnadstäckning vid olycksfall och akut sjukdom, upp till 300 000 kronor per skada.
Kontakta Folksam Idrott för att lösa denna extra försäkring för era spelare.

Telefon 0771-950 950
folksam.sport@folksam.se

Läs mer om vad som ingår i försäkringen på Folksams hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Licensen - Nyckeltal för SBSF

Licenser är även det nyckeltal vi använder för att mäta vår verksamhet, oavsett om det är tävlingslicens eller motionslicens och gissningsvis kommer vår positiva kurva med ökning av licenser brytas av förklarliga skäl, men samtidigt viktigt att de som fortfarande är aktiva under säsongen löser en licens, så vi får en rättvisande bild över antalet spelare i landet och sen kan dra slutsatser hur Corona-viruset påverkat oss.

Publicerad: 2020-05-06

Senast uppdaterad: 2020-05-06

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se