Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

1/6 Uppdaterade råd från Folkhälsomyndigheten tillåter seniormatcher

14 juni ändrar Folkhälsomyndigheten sina rekommendationer så att tävlingar med max 50 personer tillåts i alla åldrar. SBSF inväntar ytterligare besked och förtydliganden innan beslut fattas om sommarens nationella tävlingar.

Vid en presskonferens under fredagsmorgonen den 29 maj berättade regeringen och Folkhälsomyndigheten att det från och med 14 juni införs lättnader av de allmänna råd som gäller för idrotten. Det innebär bland annat att matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper tillåts på alla nivåer.

Barn och ungdomar under 18 år har sedan mitten av april fått spela tävlings- och träningsmatcher, medan seniorspelare avråtts från att göra det samma. Dagens besked ger grönt ljus för matchspel även bland vuxna.

Råden om att undvika närkontakt mellan idrottsutövare tas bort, och nödvändiga resor i samband med yrkesutövande av idrott på elitnivå tillåts. Däremot kan andra idrottstävlingar på lägre nivå, som innebär att tävlande och funktionärer behöver resa längre sträckor över landet, bara arrangeras om nuvarande reserestriktioner hävs. Gällande restriktioner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. säger bland annat att nödvändiga resor som motsvarar en till två timmar med bil från hemorten kan genomföras under vissa förutsättningar.

Senast i början av juni kommer Folkhälsomyndigheten kommunicera ut uppdaterade rekommendationer för sommarmånaderna, vilket kommer inkludera information om hur man får resa inom landet. De nya direktiven väntas presenteras onsdagen den 3 juni.

SBSFs hållning

Svenska Baseboll och Softbollförbundet konstaterar att längre resor är en förutsättning för nationella tävlingar och inväntar därför kommande besked från Folkhälsomyndigheten innan nya beslut fattas gällande våra nationella serier.
Förhoppningen är att FHM lättar på reserestriktionerna och vi kan starta serierna 21 juni som planerat.

Frågan om våra nationella tävlingar kommer att behandlas på styrelsemöte 8 juni efter sedvanlig hanläggning av Tävlingskommittén. Publicerad: 2020-06-01

Senast uppdaterad: 2020-06-01

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se