Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

8/6 Beslut om seriestart

Förbundsstyrelsen har vid sitt styrelsemöte i kväll beslutat att den nationella tävlingsverksamheten kan starta upp tidigast 21 juni och då utan publik.

Med de lättade reserestriktionerna från och med 13 juni, och att tävlingsverksamhet för seniorer tillåts från och med 14 juni, har Förbundsstyrelsen beslutat att det nationella seriespelet kan starta upp tidigast 21 juni, i enlighet med tidigare fattade beslut. Dock kommer inga nationella ungdomscuper att sanktioneras så länge restriktionerna på max 50 personer finns kvar.

Tävlingskommitten jobbar nu med det sista kring serierna och ett "protokoll" över hur vi gemensamt ska tänka före, under och efter matcher för att minska på smittspridningen av Corona. Det har även gjorts ett antal ändringar i tävlingsbestämmelserna för att anpassa dem efter aktuell situation, de återkommer vi med i en egen nyhet inom kort.

Beslutet att spela utan publik, är taget för att lagen ska kunna ha möjlighet att komma med fler spelare till match, utan att vi når gränsen på max 50 deltagare vid ett offentligt arrangemang.  Som deltagare räknas aktiva, ledare, funktionärer och eventuell publik.

Publicerad: 2020-06-08

Senast uppdaterad: 2020-06-08

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se