Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Missa inte att licensiera spelarna

Försäsongen 2020 blev inte riktigt som tänkt, men nu är det snart dags för seriespel och vi vill påminna om att licensiera spelarna inför säsongstarten.

Förutom att licensen är ett krav för att få spela tävlingsmatcher är det nyckeltalet vi mäter vår verksamhet genom.

Den dagsaktuella siffran på licensierade spelare är 580, motsvarande siffra förra året var 917 licensierade spelare, men starten på säsongen 2020 har ju inte varit som det brukar och vi tror på en ökning av licenser de närmsta veckorna inför seriestarten.

Det vi med glädje kan utläsa av de licenser som är registrerade nu, är att Nyköping Knights ökat sina licensierade spelare med 32% jämfört med slutet på säsongen 2019. Ökningen ligger på U12, där man ökat med 5 killar och 7 tjejer i den åldersgruppen jämfört med förra säsongen. Nyköping står för dryga 50% av de licensierade tjejerna i åldersgruppen U12.

En annan förening som ökat jämfört med helåret förra året, är Malmö BSK, som i dag har 2 fler licensierade spelare jämfört med helåret 2019. 

Missa inte att det finns en motionslicens att lösa för de spelare som är med och tränar men kanske inte spelar tävlingsmatcher. Motionslicensen innehåller samma Olycksfallsförsäkring som en tävlingslicens.Publicerad: 2020-06-11

Senast uppdaterad: 2020-06-11

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se