Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Nu är vi igång med digital scoring!

I helgen gjordes säsongsdebut för våra serier när Juniorserien baseboll startade, och det innebar även premiär för vår nya digitala scoring i MyBallclub.

MyBallclub ägs av WBSC, och är den plattform för digital scoring som kommer att användas i alla WBSCs turneringar och i olika nationella förbund framöver.
Noterbart är att SBSF är första förbund i världen att börja använda MyBallclub!

Då programvaran är helt ny kommer det förstås att kunna finnas en del buggar, men vår debut får vi säga har varit klart positiv. Kent Karlsson som är vår kontaktperson har lagt ner mycket tid tillsammans med utvecklarna i USA, och kontinuerligt korrigerat saker vi ser kan förbättras. I och med att vi är först ut är vi i en unik position att påverka utvecklingen av MyBallclub.

Förutom att MyBallclub innebär att man efter avslutad match inte manuellt behöver sammanställa statistik, så går det att följa matcherna live via play-by-play.
Klicka på länken nedan för att komma till vår nya statistiksida, välj datum och match, och där går det att följa matcherna live.

Juniorserien baseboll är pilot för digital scoring denna säsong, och statistik för juniorserien kommer att finnas sammanställd på stats.baseboll-softboll.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Heatstat används fortsatt som statistikportal för våra övriga serier.

Det kommer att vara möjligt för föreningar att köra digital scoring och därmed få live play-by-play även för andra matcher, därför är MyBallclub och statistiksidan förberedd med övriga serier.

Länk till ny statistikportal & play-by-play: stats.baseboll-softboll.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frågor om MyBallclub:
Kent Karlsson, xent.karlsson@gmail.com, 070-6855988
Kent Sjölund, kent.sjolund@gmail.com, 070-5157226

Publicerad: 2020-06-24

Senast uppdaterad: 2020-06-24

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se