Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll: Söder svenska mästare!

Söder Softboll vann finalen över Skövde Saints i två raka matcher med siffrorna 6-2 och 19-7

Softbollfinalerna spelades på Skarpnäck i strålande höstsol, mellan 1:an och 2:an i serien. Skövde vann senast 2018 och har nio SM-tecken medan Söder vann sitt dittills enda guld 2014.
Första pitchen kastades av en legendar inom svensk base- och softboll, Ron Gaines. 
Den första matchen var en spännade och välspelad match där Söders pitcher Emilie Eriksson pitchade hela matchen för vinsten förutom sista bränningen som mamma Margareta tog hand om. Emilie fick dessutom på sitt livs slag i tredje inningen då bollen seglade ut utanför outfieldstaketet till en 2run homerun, ett stort ögonblick för henne, vilket syntes.
Även Saints pitcher Tilde Harnesk pitchade bra, men Söders defensiv och vältajmade slag avgjorde matchen.

I den andra matchen hotade Skövde i första inningen med två hits och trafik på baserna, men med en bränning på hemplattan och en linedrivelyra på infield, vred sig Söder ur greppet. Och svaret från Söders offensiv blev massivt - 14 runs i botten av första inningen, skapat av 10 hits och 5 walks.
Men även Saints hade krut kvar och slog in 6 runs i toppen av andra, inte minst tack vare Lina Larssons 3run homerun.
Nu lugnade matchen ned sig något, men den stora ledningen kunde inte Skövde hämta upp utan Söder gick ifrån ytterligare i botten av fjärde med fyra runs, varav tre inslagna av pinchhittern Maria Falks trippel.
Denna offensivt präglade match blev därför bara fem innings lång och avslutades med en linedrive lyra av Julia Johansson på andrabas, som sedan blev anfallen av jublande lagkamrater. 

Dagen avslutades med prisutdelning som sig bör, där Söder nu fick sin andra inteckning i vandringspokalen, och Emilie Eriksson utsågs till finalseriens MVP.

    

Publicerad: 2020-09-19

Senast uppdaterad: 2020-09-19

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se