Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll: Avslutning Utomhussäsongen

Samtidigt som Svenska Mästare i softboll och baseboll skulle koras denna helg, jobbade herrlandslaget i softboll med hitting plans och individuella analyser av spelarnas sving, och byggde vidare på den goda lagandan.

Helgen avslutades med två matcher mot våra favoritmotståndare från Venezuela Softball Club. Ett stort tack till VSC för att ni möjliggör att vi kan spela och tävla varje månad!

Dessa matcher avslutar även utomhussäsongen för herrlandslaget, detta något konstiga år.
För att fortsätta utvecklas har laget delats in i grupper med olika fokusområden, Leadership, Infield, Outfield och Battery. Coach Nukunuku har använt sina kunskaper inom sporten och sitt omfattande kontaktnät till att knyta tre spelare i världsklass till dessa grupper:

  • 4-faldige Världsmästaren och fd lagkaptenen för New Zealand Black Sox, Nathan Nukunuku, stöttar Leadership-gruppen för att hjälpa dem utveckla laget.
  • Battery-gruppen får tillskott av Zane Van Lieshout, catcher, också Världsmästare med Black Sox.
  • Även från Black Sox kommer Ben Enoka, en centerfielder av värlsklass, som kommer att hjälpa Outfield-gruppen i det svenska laget.

Stockholm Open 2020

Samtliga landslagsspelare kommer nästa helg tävla i sina respektive klubblag i Stockholm Open i Alby. En positiv utveckling för herrsoftbollen, med sikte på att växa ytterligare till 2021. Deltagande lag Göteborg, Enköping, Venezuela och arrangerande förening Alby ser fram emot välspelande matcher under lördagen.
Avslutningsvis helgens visdomsord från en medlem i Leadership-gruppen:
“Even if you can´t smell the onion it can still make your eyes water”. So work harder to smell the onion!

Publicerad: 2020-09-21

Senast uppdaterad: 2020-09-21

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se