Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Kompensationsstöd hösten 2020

Från och med den 15 oktober kan föreningar ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av Coronapandemin. Stödet gäller det andra halvåret (kvartal 3 och 4) 2020.

Regeringen har beslutat om ett stödpaket på 1 miljard kronor för att kompensera idrottsrörelsen till följd av Coronapandemin. Riktsidrottsförbundet har uppdraget att fördela stödet till idrottsrörelsen.

Hur gör jag som förening?

Föreningar ansöker om kompensationsstöd inloggade i IdrottOnline under fliken Idrottsmedel. Det kommer att genomföras två ansökningsomgångar. Den första är 15 oktober till 26 oktober kl. 12.00 och den andra planeras att öppnas i januari 2021.

Vad kan föreningar söka stöd för?

  • Faktiska merkostnader som inte kunnat undvikas när evenemang eller verksamhet har ställts in, reducerats i omfattning eller skjutits upp.
  • Uteblivna intäkter som inte kan fås igen för verksamhet och/eller evenemang som ställts in eller genomförts med färre deltagare eller mindre publik.
  • Uteblivna intäkter för föreningsverksamhet där intäkter för att delta tas in löpande. Det kan till exempel vara deltagarintäkter som banhyra, greenfeespel och lektionsverksamhet.

Föreningar kan inte söka stöd för:

  • Ersättning för lön eller arvode.
  • Uteblivna intäkter från sponsor- och mediaavtal.
  • Verksamhet och evenemang som inte budgeterat ett överskott, exempelvis träningsläger.
  • Föreningsdriven verksamhet och evenemang där respektive specialidrottsförbund (SF) ansvarar för ansökan (som beskrivs tidigare på den här sidan).

Behöriga att ansöka är de angivna rollerna Ordförande, Kassör och Idrottsmedel firmatecknare i Idrottonline.

För frågor om kompensationsstödet och ansökan, kontakta: kompensationsstod@rfsisu.se

För tekniska frågor om till exempel inloggning i Idrottonline, kontakta supporten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..Publicerad: 2020-10-13

Senast uppdaterad: 2020-10-13

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se