Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll: Helgens fystester är nu avklarade

22 tjejer från både junior och seniortruppen visade i helgen på Bosön att de är på god väg att nå de mål som aktuella för landslagsspelare.

Det var 27 spelare som skulle medverka under helgen men på grund av sjukdom och andra omständigheter var det 22 stycken som tillslut utförde de årliga fystesterna. Testresultaten visar tydligt att de börjar bli starkare som trupp och att de lagt fokus på fysträningen, som är en vital del i att bli en bättre softbollspelare och för att undvika samt minska skaderisken. Dock finns det områden där det krävs förbättring, områden där vi kommer lägga extra fokus framöver.

Förbundskaptenen Jonna Källström är nöjd efter helgens tester och känner att arbetet från ledarstaben avseende organisation och struktur börjar falla på plats. Det är spännande med förbättrade resultat jämfört med förra året och statistiken från årets seriespel är ju helt ofattbara säger hon. Jonna fortsätter med att berätta att på grund av covid-19 har ingen klubb haft någon amerikansk pitcher under säsongen, vilket betyder att pitcher-motståndet inte har vart lika stark som tidigare år. Dock är det viktigt att inte ta tjejernas statistik ifrån dem, då de ändå måste prestera vid plattan för att höja sina siffror.
Årets seriespel har varit väldigt lärorikt, speciellt för de flesta yngre spelare som förmodligen inte skulle ha fått lika mycket speltid om lagen hade fått hit sina amerikanskor.

Jag är därmed, som förbundskapten, extremt tacksam över all speltid dessa tjejer har fått i sina klubbar för att ge dem den bästa möjligheten att utvecklas och få så mycket självförtroende som möjligt på planen.
Vi som ledarstab försöker bygga en kultur där vi tror starkt på att en trygghet med varandra såväl på och utanför planen och att det kommer ge oss vinster i framtiden. Det är bara framtiden som kan berätta för oss hur snabbt vi kan få vår trupp att tro på kulturen och följa den, med det sagt har vi en spännande tid framför oss.


Landslagsspelarna utförde en rad olika tester under helgens läger på Bosön. 

Nästa läger kommer att vara 14-15e november i Katrineholm där lördagen kommer att fokuseras på defensivt och offensivt spel och söndagen är ägnad åt pitchers och catchers. 19e december kommer sen den årliga öppna tryouten vara i Eskilstuna där alla spelare som är intresserade av landslagsspel 2021 få visa upp sig.

Mer information om detta kommer under november månad.

Publicerad: 2020-10-20

Senast uppdaterad: 2020-10-20

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se