Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Baseboll/softboll i skolan

Gillar era elever att spela brännboll? Då kommer de att älska baseboll och softboll!

Baseboll och softboll tillhör världens största idrotter, spelas i över 130 länder, på alla kontinenter i hela världen - men är relativt små idrotter i Sverige. Idrotterna kan för den oinvigde verka komplicerade till sin natur och kanske svåra att lära sig, men är liksom cricket baserade på de lokala traditionella slagbollspelen i Europa, brännboll (Sverige), pesäpallo (Finland), och rounders (Irland). Grunderna finns således redan i den traditionella brännbollen!

Här följer kortfattad information om hur ni kan anpassa brännbollen i skolan till att bli en skolvariant på baseboll - som passar alla, är lagom utmanande och utvecklar barnen!

Introduktion

För att göra det enklare att anpassa brännbollspelet i skolan till baseboll och softboll har SBSF tagit fram ett introduktionshäfte till baseboll och softboll i skolan. Där finns enkla pedagogiska tips och idéer om hur ni enkelt kommer igång med att utveckla brännbollen till baseboll och softboll i skolan.
Ladda hem introduktionshäftet Pdf, 472.7 kB, öppnas i nytt fönster. (pdf, 484 kb)

Material

För att köpa material till undervisningen rekommenderar vi att ni hör av er till Åke Halvarsson på baseboll-lagret@outlook.com.

Finansiering av utrustningspaket kan ske via Idrottslyftet för de föreningar som har medel kvar att söka där.

Publicerad: 2022-11-28

Senast uppdaterad: 2023-02-16

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se