Gå till innehåll
Baseboll
Baseboll

Butchers head coach Daniel Johnson’s berättar om andraplatsen i Federations Cup

Efter en imponerande insats i Federations Cup, där Butchers knep en andraplats, jagade vi tag på lagets head coach, Daniel Johnson, för att få en djupare inblick i turneringen och hans syn på resultatet. Johnson uttrycker en allmän nöjdhet med lagets prestation i turneringen. Han nämner att laget spelade godkänt i alla matcher förutom på torsdagen, då de redan var, i stort sett, klara för finalen. Trots en stark prestation erkänner han att Hoboken från Belgien förtjänade segern i finalen.

En stor nyckel till Butchers framgång låg i deras pitching. "Alla pitchers var väldigt bra över lag," säger Daniel och framhåller Joel och Ben Johnson som avgörande spelare både offensivt och defensivt. Joel Johnson blev dessutom utnämnd till turneringens bästa pitcher, med en 1.00 ERA.

Trots att strategin inför turneringen var tydlig, påverkades laget av en skada på deras leadoff Albin Käck under onsdagen, vilket försvårade den offensiva planen. Diskussionerna kring pitching var intensiva varje dag, men i slutändan höll de sig till en ganska ”standard approach”, som Johnson uttrycker det. "Vi gick till finalen med tre bra pitchers," förklarar Daniel. ”Vi använde alla tre och alla gav godkända insatser. Vi behövde lite fler hits på lördagen helt enkelt.” En av lärdomarna från turneringen var de svagheter som Hoboken lyckades utnyttja i Butchers försvar och teknik. Daniel nämner att dessa svagheter inte tidigare visat sig mot svenskt motstånd och att laget kommer behöva uppgradera specifika områden för att förbättra sig ytterligare.

Det mest minnesvärda ögonblicket under turneringen var Ben Johnsons walkoff-hit mot London med två strikes och två outs. "Denna hit mot kanske den bästa pitchern vi såg hela veckan skickade oss till finalen," minns han. Firandet efter turneringen beskriver Daniel som lugnt där laget var nöjda med veckan i sin helhet, men medvetna om att de hade en chans att vinna finalen med lite bättre slagning.

Nästa steg för Butchers är en double header mot Alby på hemmaplan (spelades lördagen 16 juni), där målet är att säkra hemmamatcher i slutspelet och jaga ett SM-Guld. Daniel ser fram emot att senare möta Karlskoga och Leksand och är besluten att fortsätta lagets starka prestationer. Daniel avslutar med att tacka alla fans som följde laget både på plats i Zürich och hemifrån. Han betonar hur mycket lagets supportrar betyder för motivationen och viljan att prestera: "Det känns jättebra och jag kan säga att man lägger märke till sådana saker inom laget och blir motiverad att visa bra baseboll."

Stort grattis Rättvik Butchers till andraplatsen i Federations Cup 2024!

Publicerad: 2024-06-20

Senast uppdaterad: 2024-06-20

Författare: Ninnie Lystad

Sponsorer

Internationella och europeiska förbund