Gå till innehåll
Baseboll
Baseboll

Rättvik spelar Federations Cup i Zürich!

Rättvik Butchers redo för Federations Cup 2024

Idag drar WBSC Europe Federations Cup i baseboll ifrån Zürich igång och Rättvik Butchers, som representerar Sverige, står redo att mäta sig med några av de bästa lagen på kontinenten. Med en strategisk och intensiv förberedelseperiod bakom sig är laget fast beslutet att förbättra resultatet från förra året. Vi pratade med head coach Daniel Johnson för att få en inblick i lagets uppladdning och målsättningar inför turneringen.

 

Förberedelser

Efter förra årets cup, som inte gick som laget hoppats, har Rättvik Butchers nu en mer försiktig och stegvis strategi. Laget har hamnat i en mycket tuff grupp, något som coach Daniel Johnson är väl medveten om. Han betonar vikten av att ta en match i taget och anpassa sig efter hur turneringen utvecklas. "Vårt mål är att vinna en match i taget och se hur långt vi tar oss," säger Johnson. Denna metodiska inställning är en del av deras strategi; att inte tänka för mycket på hela turneringen på en gång utan att fokusera på varje enskild match.

För att möta det högre tempot i Federations Cup har Butchers omstrukturerat sina träningar. De har lagt stor vikt vid att simulera live-spel för att bättre förbereda sig för den intensiva konkurrensen. Denna förändring syftar till att ändra strukturen på träningarna denna säsong och förbereda sig för det högre tempot som de vet väntar under turneringen. Johnson förklarar att de har haft ett större fokus på förberedelserna, vilket han hoppas ska ge dem en fördel i turneringen.

Nyckelspelare och Talanger

Under säsongen har flera spelare visat framsteg och utmärkt sig i laget. Sam Börjes har varit en nyckelspelare både som slagman och pitcher, och har klivit fram som en av de bästa i laget hittills. Erik Marqvardsen har också imponerat med sitt spel på kullen och borde nu anses vara en av Sveriges främsta pitchers. Johnson lyfter också fram 19-årige Elias Nordsell, som har gått in i en catcher-rotation och visat stora framsteg, särskilt i sin kastning, vilket har varit viktigt nu när Oskar Jerfsten har gått till Hamburg i Tyskland. "Elias har gjort stora framsteg i kastningen och har slängt ut ett flertal löpare," berättar Johnson. En annan spännande talang är pitchern Olle Jerfsten, som har tagit sig an en ny roll på infield, särskilt på tredje bas.

Konkurrensen och hur ska ni ta Er an den

Belgien (Hoboken Pioneers) är det lag som Johnson ser som det största hotet i gruppen. Deras liga är den starkaste och Pioneers har dominerat den hittills, vilket gör dem till extremt tuffa motståndare. Att möta ett sådant starkt motstånd kräver en noggrann och disciplinerad strategi, något som Butchers har fokuserat på under säsongen.

För att möta tuffare lag och starkare pitching har Butchers arbetat extra på disciplin vid plattan. Johnson förklarar att de har tränat på att inte ge bort at bats och att spela smart för att hålla matcherna jämna. "Vi vill frustrera motståndarna med vårt defensiva spel, hålla matcherna nära så att vi offensivt kan slå till när vi får chanserna," säger Johnson. Denna strategi hoppas de ska vara nyckeln till framgång i Federations Cup. Det hoppas vi också. Vi önskar Butchers lycka till i årets upplaga av Federations Cup.

Rättvik Butchers spelar sin första match i Federations Cup i kväll, 3 juni, klockan 18:00 mot Mariners (Irland).

Publicerad: 2024-06-03

Senast uppdaterad: 2024-06-03

Författare: Ninnie Lystad

Sponsorer

Internationella och europeiska förbund