Gå till innehåll
Baseboll
Baseboll

Stockholm Monarchs värdar för Baseball European Federation Cup Qualifier 2024

Stockholm Monarchs står som värdar för Federations Cup Qualifier 2024, vilket innebär att Stockholm och Skarpnäck kommer att bli scenen för internationell baseball av högsta klass 11 till 15 juni. Denna prestigefyllda turnering ger Monarchs chansen att visa upp sitt spel på hemmaplan och att visa sin gästfrihet och organisationsförmåga inför en större publik.

 

Förberedelser
Trevor Rooper, coach för Stockholm Monarchs, har satt upp ambitiösa mål för årets turnering. Hans mål är inte bara att prestera på planen, utan även att skapa en minnesvärd upplevelse för de lag som besöker Stockholm. "To be good hosts, creating a positive experience for the teams that travel to Stockholm and for our team to play in the final," säger Rooper om sina mål.

För att förbereda sig för turneringen har Monarchs arbetat hårt på flera fronter. De har förbättrat avsevärt kvalitén på sin hemmaarena och även fördjupat samarbetet med Stockholm stads medarbetare för att säkerställa att planskötsel och arrangemang flyter på smidigt. Dessutom har de planerat ett utökat matutbud i kiosken för att förhöja upplevelsen för åskådarna. Rooper betonar också hur laget har arbetat tillsammans för att skapa momentum och förbättra sitt spel och toppa formen inför turneringen. Importspelarnas ankomst har strategiskt anpassats för att förstärka laget vid rätt tidpunkt.

Nyckelspelare och Talanger
När det gäller framstående spelare under säsongen lyfter Rooper fram flera namn som har imponerat. Leo Quaglia, Linus Holmberg och Jakob Claesson har utmärkt sig och tagit på sig ledarrollen inom laget. "Leo Quaglia is arguably the best player in Sweden," säger Rooper. Han lyfter även fram Oskar Tunås och Anton Karjalainen för deras arbetsmoral och de har utvecklats till seriösa Elitseriespelare.

De yngre spelarna i laget har också gjort stora framsteg. Juniorerna Simon Horne, Vidar Lundin och Kasper Laufke har alla förbättrat sig genom hårt arbete och fått mycket speltid. Rooper lyfter också fram Lucas Lindh, som han tror kommer att bli en framstående pitcher i Elitserien under många år framöver.


Konkurrensen och hur ska ni ta er an den
Inför Federations Cup Qualifier ser Rooper London Capitals som den största utmaningen på grund av deras amerikanska spelare och influenser. Han är dock säker på att de erfarenheter som laget har samlat under säsongen kommer att vara ovärderliga. "The playing time that our young people have received has made us a tight bunch with improving chemistry and playing ability every day," förklarar Rooper. Denna laganda och förbättrade mentala styrka ger Monarchs ett starkt utgångsläge inför turneringen.

Stockholm Monarchs är redo att imponera både som värdar och tävlande i Federations Cup Qualifier 2024. Med noggranna förberedelser och den starka lagandan ser de, och även vi, fram emot spännande matcher och en fantastisk upplevelse för alla inblandade. För de som har möjlighet, sväng förbi Skarpnäck 11-15 juni och spana in riktigt bra baseboll.

Lycka till, Monarchs!

Publicerad: 2024-06-11

Senast uppdaterad: 2024-06-11

Författare: Ninnie Lystad

Sponsorer

Internationella och europeiska förbund