Gå till innehåll
Baseboll
Baseboll

Organisation och kontakt

En bild

Little League International omfattar ungdomsprogram för baseboll och softboll i över 100 länder med totalt 2,3 miljoner ungdomar inom ramen för Little Leagues verksamhet.

Little League organiseras i tre grundstrukturer:

Little League Headquarters

ligger i Williamsport, Pennsylvania, som är en ideell, icke vinstdrivande organisation. Headquarters styr hela organisationen och dess tävlings- och utbildningsverksamhet. Till dess hjälp har Headquarters Board of Directors Länk till annan webbplats., som är dess styrelse, samt Congress Länk till annan webbplats., som är Little Leagues beslutande organ.
Little League International Congress Länk till annan webbplats. samlas var tredje år för att besluta om bl.a. regeländringar.
För att handlägga de regionala och internationella verksamheterna har Little League sina Regional Centers, där Europas center ligger i Kutno, Polen. Little League EMEA ansvarar för all verksamhet inom Europa, Mellanöstern och Afrika.

Little League District

är nästa steg och omfattar ett visst geografiskt område. I Europa omfattar District oftast ett land. Varje District består av ett antal Leagues som väljer en District Administrator som är bryggan mellan Leagues och Regional Headquarters. Rollen för District Administrator är att se till att alla frivilliga inom District är utbildade och kan göra sina uppgifter, samt att alla Leagues följer de regler som Little League har beslutat om. District Administrator har inte mandat att bevilja dispenser eller sanktioner för turneringarna, men kan rekommendera till Regional Centers och Headquarters.

Little League - eller "Leagues"

är den tredje - och mest viktiga delen. League motsvarar en gruppering av lag - eller föreningar - och ser till att verksamheten flyter på och utvecklas. SBSF har valt att se Leagues som motsvarigheten till våra Specialidrottsdistriktsförbund (SDF) och därför har vi åtta Leagues i Sverige, var och en med en League President som ansvarar för verksamheten inom distriktet.

Kontaktinformation

För mer information om Little League, kontakta ditt distrikts League President eller SBSFs kansli:

SBSF Kansli /


District Administrator

Kristian Pälviä

0500 - 44 77 85

Distriktskontakter:

Norra Norrland

vakant

Mellersta Norrland

Per Skoglund

Dalarna Gävleborg

Åke Halvarson

Mälardalen

Timo Rajasaari

Stockholm

George Wood

VästSvenska

Magnus Hedström

Östsvenska

David Leander

Sydsvenska

Jeff Robertson

Publicerad: 2022-11-28

Senast uppdaterad: 2022-11-28

Sponsorer