Gå till innehåll
Softboll
Softboll

Great Britain Series: Fantasktik Fastpitch Softbollturnering i helgen

I helgen hölls den första internationella sanktionerade turneringen för herrarnas fastpitch någonsin i Sverige, och vädret var verkligen på spelarnas sida med strålande solsken hela dagen, vilket till och med orsakade ett problem i matchen klockan 19.00.

 

Serien var en internationell serie bestående av tre matcher. Storbritannien mötte Sverige och de brittiska spelarna vann samtliga tre matcher, medan Sverige tyvärr inte lyckades ta någon seger.

I en annan matchserie möttes Amager Vikings och Venezuela Softball Club. Vikings vann med 2-0, och en match slutade oavgjord på grund av starkt solljus som störde catcherns sikte.

Andra matcher inkluderade en seger för Vsc över Sverige, samt segrar för Storbritannien över Vsc och Amager Vikings över Sverige.

Kevin Stockford från Amager Vikings stod för enastående prestationer med tre homeruns. Han är även en av assisterande tränarna för det svenska laget.

Huvudtränaren Nukunuku kommenterade att det handlade om ansträngningen som hjälper laget att bli bättre. Det var bra att vara tillbaka på planen och jobba med små saker som kommer att hjälpa alla att förbättras inför Europamästerskapen i Danmark. Han tackade också Geri och hennes dommarteam för deras insatser samt Göteborg Softball Baseball Klubb.

Denna turnering, Great Britain Series, visade på det ökande intresset och engagemanget för fastpitch softboll i Sverige. Spelarna visade imponerande skicklighet och kämparanda, och vi ser fram emot att se dem i kommande internationella evenemang.

Svenska herrlandslaget 2023
Foto: Helena Nukunuku. 

Foto: Helena Nukunuku.

Publicerad: 2023-05-11

Senast uppdaterad: 2023-05-11

Författare: Sanna Hermansson

Internationella och förbund